Hobi olarak başladı rekora imza attı! Gören hormonlu diyor ama o öz ata tohumundan! Tam 1 kilo 712…

Hobi olarak başladı rekora imza attı! Gören hormonlu diyor ama o öz ata tohumundan! Tam 1 kilo 712…

Hobi olarak başladı şimdilerde rekortmen oldu. Gören hormonunu zannetse de o lezzet öz be öz ata tohumundan geliyor. Bulgaristan'dan getirdi şimdi Türk oldu. Hem lezzeti ile hem de görüntüsüyle hayrete düşürüyor. İşte tüm detaylar…

Bilecik'te hobi olarak başladı sera işinden oldukça verim alan Mesut Kolay, Bulgaristan'dan getirdiği ata tohumları ile organik sebze yetiştiriciliği yapıyor. 1 kilo 712 gramlık domates üretimi ile bir rekora imza atan Kolay, sıradaki hedefini açıkladı. İşte tüm detaylar…

300 METREKAREDEN REKORTMEN DOMATES

Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağlı Gümüşdere köyünde tarlasına ektiği domatesler şimdilerde görenleri hayrete düşürüyor. Kendi imkanları ile hobi olarak başladığı 300 metrekare alandan 9 yıl öncesine dayanan ata tohumları ile üretim yapan Mesut Kolay, şimdilerde domatesleri ile adından söz ettiriyor.

domates-dogal.jpg

Kurduğu serada domates, patlıcan, salatalık, kabak, biber yetiştiren Kolay, ürettiği sebze tohumlarından her yıl yeni fideler oluşturuyor. Sebze yetiştiriciliğinde hiçbir şekilde suni gübre kullanmadığını belirten Mesut Kolay, doğal hayvan gübresinden yararlandığını belirtti. Geçtiğimiz yıl 1 kilo 500 gram ağırlığında bir domates yetiştirdiğinin açıklayan Kolay, Bu yıl 1 kilo 712 gramlık domates ile herkesi hayrete düşürdü. Mesut Kolay, önümüzdeki yıl hedefinin 2 kiloluk domates olduğunu ifade etti.

domates-kiloluk.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN