HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu'nun sözleri yeniden gündem oldu: Hizbullah'ı terör örgütü olarak isimlendirmiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçimde destek vereceklerini açıklamalarının ardından çok tartışılan HÜDA PAR'ın lideri Zekeriya Yapıcıoğlu, "Ben Hizbullah'ı terör örgütü olarak isimlendirmiyorum" açıklamasıyla yeniden gündeme geldi.

Seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklamalarıyla beraber gündeme oturan ve Hizbullah terör örgütü ile bağlantısı olduğu iddia edilen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun, TV100'de Pazar Siyaseti adlı programda, Hizbullah terör örgütü hakkındaki sözleri yeniden gündem oldu.

'BEN TERÖR ÖRGÜTÜ DEMİYORUM'

Pınar Işık Ardor'un "Sizce Hizbullah terör örgütü müdür?" sorusuna yanıt veren Yapıcıoğlu, "Siz öyle algılayabilirsiniz ama ben öyle isimlendirmiyorum" dedi.

Ardor'un "Türkiye Cumhuriyeti Hizbullah'a terör örgütü demiyor mu? PKK'ya da diyor" demesi üzerine, Yapıcıoğlu, "Ben demiyorum. Onun şiddet eylemlerinden partimin 25 binası saldırıya uğradı. Ancak buna rağmen ben PKK diyorum. Evet uyguladığı yöntemler terörün dik alâsıdır" diye konuştu.

'ATATÜRK 80 YIL ÖNCE GÖÇMÜŞ, TARTIŞMANIN NE FAYDASI VAR?'

Ardor'un "Türkiye'nin kurucu lideri Atatürk hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum" demesi üzerine Yapıcıoğlu şöyle konuştu:

"Herkes tartışılabilir. Biz tartışmıyoruz. 80 küsur sene önce ahirete göçmüş biri ile ilgili tartışmamızın bize ne faydası olacak? Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu, Kurtuluş Savaşı'nı verdi. Tamam. Bugün Kemalizm adı verilen fikirler gerçekten Mustafa Kemal'in fikirleri mi? Yoksa birilerinin onun adına 'Mustafa Kemal'in fikirleri buydu' dediği bir şey mi?

Birileri diyor ki Mustafa Kemal'in evliya gibi inançlı olduğunu söylerken birileri aslında inançsız biri olduğunu söylüyor. Birileri sol cenahın onu sosyalist olarak tanımladığını söylüyor, birileri Hitler ile yazışmalarından ve komünizm karşıtlığından bahsediyor. Herkesin kafasında hayal ettiği bir Mustafa Kemal var ve herkesin kafasındaki Mustafa Kemal ayrı bir şey."

'5816 VAR'

Ardor'un "Ben sizin için olanını sordum" demesi üzerine Yapıcıoğlu, "5816 var" diyerek Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunu'nu hatırlattı. Ardor, "Ağır bir şey söylediniz" dedi, Yapıcıoğlu ise "evet" diyerek onayladı ve "Özgür bir ortamda Mustafa Kemal tartışılamıyor. Ben tarihçi değilim ben tartışmam onu" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN