Hukukçu ve KARAR yazarı Figen Çalıkuşu: SADAT yasal bir kuruluş değil

Hukukçu ve KARAR yazarı Figen Çalıkuşu: SADAT yasal bir kuruluş değil

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun TV100'de konuk olduğu Uğur Dündar ile Haftanın Panoraması programına verilen SADAT reklamına ilişkin açıklamalarda bulunan Hukukçu ve KARAR yazarı Figen Çalıkuşu, "SADAT yasal olarak tanımlayacağımız bir kuruluş değil ama maalesef himaye edilip korunduğunu görüyoruz." dedi.

Hukukçu ve KARAR yazarı Figen Çalıkuşu, SADAT'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu programa reklam vermesini değerlendirdi. Çalıkuşu, "SADAT yasal olarak tanımlayacağımız bir kuruluş değil ama maalesef himaye edilip korunduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Siyaset, paramileter yapılar ve mafya ilişkilerini yeniden gündeme getiren reklamı Halk TV ekranlarında değerlendiren Hukukçu Figen Çalıkuşu, "Kılıçdaroğlu, ülkenin en karanlık sokaklarından birinde olan SADAT'ın kapısına gitti ve tüm projektörleri SADAT'ın üzerine çekti. Gayrinizami harp eğitim veriyor SADAT, ticaret kanunumuzda böyle bir şirkete asla izin verilemez! Paramiliter ve paralel yapıda bir silahlı örgütlenmenin kursunu verecek şirket bizim kanunlarımızın hiçbirinde yasal bir değer taşımaz." dedi.

"YASAL OLARAK TANIMLAYACAĞIMIZ BİR KURULUŞ DEĞİL"

SADAT'ın çalışma biçimine dair bilgiler de paylaşan Çalıkuşu, "16 haftalık eğitimden geçen kursiyerlere sabotaj, baskı, pusu, tahrip, suikast, kurtarma, kaçırma ve tedhiş imkan ve faaliyetlerine ilişkin yeterlilik belgesi veriliyor! Tedhiş korku salma, tehdit ve kaos yaratmadır yani bir yerde anarşist bir düzen yaratmadır. Bu yasal olarak tanımlayacağımız bir kuruluş değil ama maalesef himaye edilip korunduğunu görüyoruz." diye konuştu.

"SİYASİ HİMAYE ALTINDA"

SADAT'ın ciddi bir himaye altında olduğunu ifade eden Çalıkuşu şunları söyledi: Bu seçime nasıl gidileceğine dair bir mesaj veriyorlar! Anayasal düzen sadece topla, tankla kaldırılmıyor, anayasal düzene böyle girişimlerle de saldırılmaya çalışılabiliyor!"

"MAFYA İÇİN CEZA DÜZENLEMESİ YAPILDI"

Cumhuriyet tarihimizde ilk kez mafya ile siyasi liderlerin fotoğraf verdiğini hatırlatan Çalıkuşu sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok açık bir şekilde mafya için ceza düzenlemesi yapıldı, Yargıtay'da bulunan ağır ceza dosyaları bozuldu ve yurtdışı çıkış yasağı olmadan tutuksuz yargılamalar geldi."

"SİYASİ DESTEK OLMADAN ÜLKEYİ TESLİM ALAMAZ"

"Türkiye, Meksikalaşıyor mu?" tartışmalarına da değinen Çalıkuşu "Siyasi destek olmadan mafya ülkeyi/devleti teslim alamaz! Mafya, paramiliter yapı adı altında paralel farklı yapılanmalar korunuyor ve varlık sürdürüyorsa elbette siyasetin desteği ve siyasetin kuşattığı yargının eylemsiz kalması sonucu bu oluşmuştur." diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN