İBB Meclisi'nde küfür polemiği! AK Parti özür diledi

İBB Meclisi'nde 'küfür' tartışması gündem oldu. Meclis'te kasım ayı oturumlarının son birleşimi gerçekleşirken, AK Partili Aşıkkutlu'nun CHP'li Hançerli'ye küfür ettiği iddia edildi. Bunun üzerine, AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, iddiayı yalanlayıp özür diledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin kasım ayı oturumlarının son birleşimi, dün Saraçhane’de Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında gerçekleşti. Mecliste, gergin anlar yaşanırken, 2019'daki Silivri depreminde minaresinin yıkılmasının ardından dayanaksız olduğu gerekçesiyle tamamen yıkılan Avcılar’daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii arazisinin Milli Emlak'a devri konusu görüşüldü.

İBB'nin 2023 senesi bütçe görüşmelerine geçmeden hemen önce yapılan görüşmeler sırasında söz alan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, caminin inşasının gerçekleşmesi için 3,5 senedir girişimlerde bulunduklarını ifade etti. Hançerli, “Cami yeri Milli Emlak'a devrediliyor. Milli Emlak cami mi yapar? İBB meclis üyelerinin kendi ellerindeki yetkiyi Ankara'da seçilmiş bile olmayan, ne yapacaklarını bilmediğimiz bürokratlara devretmek istemesini anlamıyorum. İBB Başkanı’mız ifade etti, ‘Diyanet'in cebinden para çıkmadan biz yapacağız bu camiyi' dedi. Milli Emlak'ın cami yapacağını nereden biliyorsunuz? Hacı Ahmet Tükenmez Camii'ni İBB ve Avcılar Belediyesi olarak yapmak istiyoruz, engel olmayın” ifadelerini kullandı.

Turan Hançerli'nin sözleri esnasında araya giren Meclis 1. Başkanvekili Okul konuştuğu sırada AK Partili bir meclis üyesinin, Hançerli'ye dönerek küfrettiği iddia edildi.

ÖZÜR BEKLEDİLER

Kısa bir zaman diliminin ardından CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı söz alarak küfür ettiği iddia edilen AK Partili üyenin özür dilenmesini isteyerek, "Avcılar Belediye Başkanı’mız Sayın Turan Hançerli konuşurken bir AKP meclis üyesinin çok çirkin bir ifadesi ne yazık ki canlı yayına yansıdı. Son derece üzücü, ağır ifadeleri kınıyorum. Çok ciddi hakaret var ortada. Hakaret canlı yayına yansımış, vatandaşlar da görmüş. Bu konuda özür beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Kişilik haklarını bu kadar zedeleyecek cinsiyetçi ağır küfürlerin olmasını tasvip etmiyorum. Bu konuyla ilgili özür ve düzeltme bekliyoruz” dedi.

"TELEFONLA KONUŞUYORDUM"

Özür beklentisi üzerine söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş ise iddiayı yalanlayıp, "Arkadaşımızla görüştük. Arkadaş dedi ki ‘Ben, belediye başkanına böyle bir hakarette bulunmadım, kimseye küfretmedim. Telefonla konuşurken, telefonu kapattığım esnada, işle ilgili bir tartışma vardı, ona cevap verdim’ dedi. Eğer bir yanlış anlama varsa da biz, bu noktada AK Parti Grubu adına özer dilemesini de biliriz ve diliyoruz da” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN