İbn Haldun Üniversitesi'nden geri adım: Aşı zorunlu olmaktan çıktı

İbn Haldun Üniversitesi'nden geri adım: Aşı zorunlu olmaktan çıktı

İlk defa Karar’ın dikkat çektiği İbn Haldun Üniversitesi Senatosu’nun aldığı herkes için aşı zorunluluğu kararı, haber yayınlandıktan birkaç saat sonra değiştirildi. Yeni karara göre aşı olmayı tercih etmeyen herkes negatif PCR testiyle üniversite kampüsüne girebilecek.

İbn Haldun Üniversitesi Rektörlüğü, Kovid-19’la mücadele kapsamında tüm öğrenci, akademisyen ve idari personelin aşı olma zorunluluğu getiren Senato kararını değiştirdi. PCR testiyle ilgili herhangi bir maddenin yer almadığı kararda bugün, son 72 saat içerisinde PCR testi negatif çıkan kişilerin de üniversite kampüsüne girişine izin verileceği belirtildi.

İbn Haldun Üniversitesi Senatosu’nun 27 Ağustos 2021 tarihli, tüm öğrenci, akademisyen ve idari personele aşıyı zorunlu kılan Kovid-19’a karşı tedbir kararları dün yayınlanmıştı. İlk defa Karar’ın dikkat çektiği İbn Haldun Üniversitesi Senatosu’nun aldığı herkes için aşı zorunluluğu kararı, haber yayınlandıktan birkaç saat sonra değiştirildi.

9 Eylül’de yayınlanan genel tedbirler arasında, “Tüm öğrenci, akademisyen ve idari çalışanlarımızın külliyeye (kampüse) girebilmeleri için aşı yaptırmış olmaları zorunludur” ifadesi yer almıştı. Üniversitenin 10 Eylül 2021 tarihli senato toplantısında da “… aşı yaptırmamayı tercih edenlerin külliyeye (kampüse) girişlerinde son 72 saat içinde yapılmış, negatif değerli PCR test sonucu ibraz etmeleri gerekmektedir” ifadesiyle değiştirildi.

Yurtlardaki tedbirler kapsamında tüm öğrencilerin “tam aşılı olma zorunluluğu” devam ediyor.

İŞTE ÜNİVERSİTENİN YENİ AÇIKLAMASI:

yeni.jpg

NE OLMUŞTU?

İbn Haldun Üniversitesi Rektörlüğü, 27 Ağustos 2021 tarihli Senato Toplantısı’nda ele alınan Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aşının alternatifi olarak ilan ettiği zorunlu PCR testi uygulaması yerine herkese aşı zorunluluğu getirmişti.

bildiri-001.jpg

İBN Haldun Üniversitesi'nin ilk yayınlamış olduğu karar metni

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN