İç Ege, Marmara'nın güneyi, Göller Yöresi ve Eskişehirliler dikkat! Meteoroloji uyardı: Tedbirlerinizi alın

İç Ege, Marmara'nın güneyi, Göller Yöresi ve Eskişehirliler dikkat! Meteoroloji uyardı: Tedbirlerinizi alın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarı geldi. İç Ege, Marmara'nın güneyi, Göller Yöresi ve Eskişehirliler dikkat! O saatlerde başlayacak, tedbirlerinizi alın...

Kurban Bayramı hazırlıkları devam ederken yeni bir hava durumu uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın öğle saatlerinden itibaren İç Ege, Marmara'nın güneyi, Göller Yöresi ve Eskişehir çevrelerinde batı ve güneybatıdan kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklendiğini açıkladı.

FIRTINA VE KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Yapılan açıklamaya göre, bölgelerde rüzgarın hızının zaman zaman fırtına seviyesine ulaşması bekleniyor. Bu durumun ulaşımda aksamalara, çatı uçmalarına ve toz savrulmalarına neden olabileceği belirtildi. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

  • Kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle yollarda görüş mesafesi düşebilir ve sürüş güvenliği tehlikeye girebilir. Bu nedenle, sürücülerin daha dikkatli olması ve hız limitlerine uyması önemlidir.
  • Çatılarda gevşek veya hasarlı olan kısımlar kontrol edilmeli, uçabilecek hafif eşyalar sabitlenmelidir.
  • Toz savrulmaları nedeniyle açık alanlarda göz koruması kullanılması tavsiye edilir. Ayrıca, inşaat alanlarındaki malzemelerin sabitlenmesi gerekmektedir.
  • Fırtına nedeniyle elektrik kesintileri yaşanabileceğinden, alternatif aydınlatma ve ısıtma yöntemleri hazırlanmalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN