İç hat uçak seferlerinde tavan fiyat 699 liraya çıkarıldı

İç hat uçak seferlerinde tavan fiyat 699 liraya çıkarıldı

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar ve döviz kurlarındaki artışların ardından zamlar gelmeye devam ediyor. İç hat havayolu tavan bilet fiyatlarına yüzde 16 zam yapıldı. 599 TL olan iç hat havayolu tavan bilet fiyatları yapılan zamla birlikte 699 TL oldu.

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar ve döviz kurlarındaki artışların ardından zamlar art arda gelmeye devam ediyor. İç hat havayolu tavan bilet fiyatlarına yüzde 16 zam geldi.

Yaklaşık üç ay önce 499 TL’den 599’TL’ye çıkarılan iç hat havayolu tavan bilet fiyatları yüzde 16 zamla 699 TL’ye çıkarıldı.

Sözcü’de yer alan habere göre otobüsle bilet fiyatlarına da ortalama yüzde 20 zam yapılacağı ifade ediliyor.

SEYAHATLER YÜZDE 50 AZALDI

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım “Önümüzdeki dönemde piyasaları takip edeceğiz ama kısa zamanda bir düzelme görülmüyor gibi” dedi. Akaryakıt fiyatlarının yanı sıra yol ve köprü ücretlerinin de maliyetlerini katladığını söyleyen Yıldırım, özellikle üçüncü köprü zorunluluğunun yolcuyu kaçırdığını ve otobüsçüyü perişan ettiğini ifade etti.

Seyahatlerin geçen yıla göre yüzde 50 oranında azaldığını ifade eden TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, vatandaşın yolculuk edemez hale geldiğini belirtti. Bu nedenle kamudan destek istediklerini söyleyen Yıldırım, “Öncelikle biletlerde KDV yüzde 1’e düşürülmeli, daha sonrasında da yol ve köprü geçiş ücretlerinde bir indirime gidilmeli” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN