İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ilin valiliklerine genelge! Gidiş-dönüş ücretleri karşılanacak...

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ilin valiliklerine genelge! Gidiş-dönüş ücretleri karşılanacak...

İçişleri Bakanlığı 20 Mayıs’ta Türkiye'nin tüm illerine bir genelge gönderdi. Genelgeye göre depremzedelerin afet bölgelerine gidiş ve dönüş ücretlerinin valilikler tarafından karşılanması istendi.

İçişleri bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı, 20 Mayıs 2023 tarihinde 81 il valiliğine afetzedelerin geri dönüş işlemleri ve yol masrafları ile ilgili bir genelge gönderdi.

DESTEK SAĞLANACAK

Genelgede diğer illerden afet bölgesine, afet bölgesinden geçici olarak yaşadıkları diğer illere gidiş-dönüş yapmak isteyen depremzedelerin ilgili tahliye taleplerinin karşılanması işlemlerinin kesintisiz şekilde devam ettiği kaydedilerek bu uygulamanın devamı istendi.

Afetzede vatandaşların geri dönüş ve yol masraflarının karşılanması işlemlerinin yürütülmesi için valilik ve kaymakamlık bünyesinde oluşturulan birimlerin görevlerine devam edeceği, ihtiyaç durumunda teknik ekipman ve personel bakımından destek sağlanacağı belirtildi.

BAŞVURU YAPANLARIN BİLET ÜCRETİ ÖDENECEK

Müracaat noktalarına başvuran afetzedelere gidiş-dönüş bilet sağlanacak. Kendi imkanlarıyla bilet alan afetzedelerin ise talep etmeleri halinde bilet ücretleri ödenecek.

Başvuru noktalarından adres ve iletişim bilgileri; valilik, kaymakamlık, internet ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılacak.

Depremzede vatandaşların yol masraf belgesi almak için 'https://tahliye.afad.gov.tr' adresinden sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN