İki paketten fazla sigara satışı kısıtlandı! Sigaraya büyük zam yolda

İki paketten fazla sigara satışı kısıtlandı! Sigaraya büyük zam yolda

Sigaraya zam haberi, tiryakileri üzdü. Sigara fiyatlarına bir süredir beklenen fakat seçim nedeniyle yapılamayan zam, seçim ardından gelmesi an meselesi. Bazı işletmelerin iki paketten fazla sigara satışı yapmamaya başladığı ileri sürüldü. İşte detaylar...

Seçim sürecinin sona ermesiyle piyasada zam dalgası beklentisi oluştu. Bugün tekel ürünlerinden rakıya zam yapılırken sigaraya da zam beklentisi mevcut.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu başkanı Erol Dündar, geçen hafta yaptığı açıklamada beklenen zam nedeniyle 10 gündür sigara şirketlerinin bakkal ve tekel bayilerine sigara satışının durdurulduğunu iddia etmişti.

"SİGARA FİYATLARINA 3 TL ZAM GELECEK"

Dündar konuyla ilgili olarak, "Maliyetlerden dolayı 3 liralık bir zam gelecek. Ancak bu zam öncesi bize satışı durdurdular. Biz tüketicilerle karşı karşıya geliyoruz. Stokçu konumuna düşüyoruz. Firmalardan bu uygulamaya derhal son vermelerini talep ediyoruz. Şu anda hâlâ ne zaman sigara dağıtımının başlayacağını söylemiyorlar bize. Biz kamuya toplu şekilde şikayetimizi bildirdik. Degerli tüketiciler bizler stokçu değiliz satacak ürün bulmakta sorun yaşıyoruz" demişti.

"OLAĞAN DIŞI BİR DURUM YOK"

JTI Türkiye Genel Müdürü Conrad Politt ise sigara ürünlerine zam geleceği beklentisiyle firmaların sigara satışlarını durdurduğu ya da azalttığı yönündeki iddialara ilişkin, "Bizim açımızdan fiyat artışı beklentisi ya da başka bir saikten kaynaklanan olağan dışı bir durum söz konusu değildir" ifadesini kullanmıştı.

SİGARA SATIŞINA İKİ PAKET SINIRI

İstanbul'da bazı tekel büfeleri, iki paketten fazla sigara satmama kararı aldığı iddia edildi. Akaryakıt istasyonlarında da sigara satışının iki paketle kısıtlandığı ileri sürüldü.

Öte yandan sigaraya zam geleceği yönündeki söylentilerin ardından işletmelerin satışları kısıtladığı yönünde şikayetler geliyordu. Özellikle tekel büfeleri günler öncesinden vatandaşa sigara satışı yapmayıp sigara stokladığı da gelen iddialar arasında.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN