Serkan Özcan’dan yeni ekonomi yönetimine uyarı: Artık makyaj politikalar derdimize derman olamaz

Serkan Özcan’dan yeni ekonomi yönetimine uyarı: Artık makyaj politikalar derdimize derman olamaz

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le görüşmesinin ardından Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Özcan, "Türkiye bir kurtarıcının gelip adıyla ve kredibilitesi ile her şeyi düzelteceği noktayı çoktan geçmiştir. Makyaj politikalar, güzel ambalajlar hiçbir derdimize derman olmaz." dedi.

14 Mayıs seçimlerinden önce ekonomiden sorumlu eski bakan Mehmet Şimşek'in ismi birçok kez seçim sonrasında oluşturulacak yeni kabinede yer alacağı haberleri ile gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Şimşek'le görüştü. Görüşmenin ardından bir açıklama yapılmadı. Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Erdoğan'ın Şimşek'le görüşmesinin ardından sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Özcan, "Acilen dört başı mamur para, maliye ve bankacılık politikasını içeren bir programa ihtiyaç var" diyen Özcan, "Ekonominin yönetimini kime verdiğiniz değil, onu hangi yetkilerle donattığınız, nasıl bir kadro oluşturduğunuz ve samimi bir biçimde bu maliyeti nasıl ödeyeceğinizdir aslolan. Türkiye bir kurtarıcının gelip adıyla ve kredibilitesi ile her şeyi düzelteceği noktayı çoktan geçmiştir. Ülkenin gerçek bekası, sosyal istikrarı ve barış ortamı için doğru bir program olmazsa olmazdır, acildir. Makyaj politikalar, güzel ambalajlar hiçbir derdimize derman olmaz." ifadelerini kullandı.

Özcan'ın açıklamaları şöyle;

"ACİLEN PARA, MALİYE VE BANKACILIK POLİTİKASINI İÇEREN BİR PROGRAMA İHTİYAÇ VAR"

"Seçimden önce ekonomiye dair yaptığım hiçbir yorumu, bir muhalif siyasetçi olarak yapmadım! Nasıl bir okuma yapıyorsam, ne olacağını düşünüyorsam onu anlatmaya gayret ettim! Türkiye’nin sorunu ekonomi yönetiminde Ahmet gitsin Mehmet gelsin sorunu değildir!

Türkiye yüksek dış borca ve aynı zamanda sürekli artan bir dış açığa sahiptir! Bir yandan dış borçlarımızı ödemek öte yandan her ay sırtımıza binen cari açığımızı finanse etmek için döviz ihtiyacımız vardır! Buna karşın ülkenin döviz rezervleri eksiye düşmüş, milletin döviz tasarruflarının önemli bir kısmı ise KKM garabetiyle kötü rezerv yönetiminin insafına bırakılmıştır! Acilen dört başı mamur para, maliye ve bankacılık politikasını içeren bir programa ihtiyaç vardır! Bu programa ek olarak yine acilen bozulmuş gelir dağılımını düzenleyen bir politika bileşimi gereklidir! Bu ekonomik program hiçbir siyasi çıkara malzeme edilmeyecek şekilde bağımsız bir biçimde uygulanmalı ve yıllardır ötelenen krizin maliyeti açıkça toplumun önüne konmalıdır! Ne uluslararası yatırımcıyı ne de sistemden çıkmış olan yerli yatırımcıyı geçmiş dönemdeki gibi bir politikaya inandırmak mümkün değildir!

"MAKYAJ POLİTİKALAR DERDİMİZE DERMAN OLMAZ"

Ekonominin yönetimini kime verdiğiniz değil, onu hangi yetkilerle donattığınız, nasıl bir kadro oluşturduğunuz ve samimi bir biçimde bu maliyeti nasıl ödeyeceğinizdir aslolan! Türkiye bir kurtarıcının gelip adıyla ve kredibilitesi ile her şeyi düzelteceği noktayı çoktan geçmiştir! Ülkenin gerçek bekası, sosyal istikrarı ve barış ortamı için doğru bir program olmazsa olmazdır, acildir! Makyaj politikalar, güzel ambalajlar hiçbir derdimize derman olmaz! Birkaç uluslararası hedge fona kısa bir süre için para kazandırmak dışında hiçbir işe yaramaz! Olan Anadolu’nun güzel evlatlarına olur!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN