Ayak bileğinde çıkan çorap izi aslında masum değil! Bu hastalığın işareti olabilir, hemen kontrol edin

Ayak bileğinde çıkan çorap izi aslında masum değil! Bu hastalığın işareti olabilir, hemen kontrol edin

Uzun çorap giyenlerin bazıları bileklerinde oluşan izlerden rahatsız oluyor. Birçok kişi bu durumun bir sağlık sorunu olacağına ihtimal vermiyor fakat durum öyle olmayabilir. İşte, çorap izinin işaret ettiği hastalık...

Çorap giydiğinizde lastikli kısımları ayaklarınızı sıkıyor ve bileğinizde çıkan izleri buna bağlıyor da olabilirsiniz. Çorap izleri sadece bir veya iki kez olursa, çorapların kaymasını engelleyen elastikliğin çok güçlü olduğunun bir işareti olabilir fakat çorap izleri çok yaygınsa vücut, bir şeylerin yanlış gittiğini anlatıyor olabilir.

Çorap izlerinin hangi sağlık sorunlarını işaret edebileceğine dair yapılan araştırmaların sonunda, çorap izlerinin aslında nasıl bir sağlık sorunun habercisi olduğunu kesinleşti.

SUSUZLUK HABERCİSİ

Vücudunuz yeterince su almazsa kan damarlarınıza zarar verebilir. Hasarlı damarlar, çevreleyen dokuda sıvının birikmesine izin veren küçük sızıntılar oluşturmaya başlayabilir. Bu sıvının toplanacağı ortak yerler ayak bilekleri ve ayaklardır. Ayak bileklerinizin etrafında görünen çorap izleri vücudunuzun susuz kaldığını gösterebilir.

corap-izi-hastalik.jpg

VARİSLİ BACAKLARA DİKKAT

Bacaklarınızdaki damarlar zayıfladığında, kalbinize yeterince çabuk kan veremezler. Kan daha sonra bacak damarlarınızda birikir ve ağrılı şişmeye neden olur. Bu durum, varisli damarlara katkıda bulunan faktörlerden biridir. Düzenli olarak çorap iziyle karşılaşıyorsanız, vücudunuz size damarlarınızın kanın kalbinize geri akmasına izin vermediğine dair bir sinyal göndermeye çalışıyor olabilir.

ÇORAP İZİ HANGİ HASTALIKLARIN HABERCİSİ?

Bacaklarınızda düzenli olarak çorap izleri oluşuyorsa, en iyisi bir doktora danışmak. Fakat rahatsız edici şişmiş bacak hissini hafifletebilecek bazı basit önerileri izleyerek durumu iyileştirebilirsiniz. Öneriler şöyle:

* Tuzu azaltın

* Sağlıklı kilonuzu koruyun

* Kompresyon çorapları giyin

* Pozisyonunuzu sık sık değiştirin. Uzun süre oturmaktan ve ayakta durmaktan kaçının

* Alçak topuklu rahat ayakkabılar giyin

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN