Sabah kahvaltısında yumuşacık zeytinli poğaçalarla gönülleri fethedin! Çayın yanında yemelik yumuşacık poğaça tarifi

Sabah kahvaltısında yumuşacık zeytinli poğaçalarla gönülleri fethedin! Çayın yanında yemelik yumuşacık poğaça tarifi

Evde yumuşak poğaça tarifi sayesinde pastaneden bir daha poğaça almanıza gerek kalmayacak. Hem lezzetli, hem de pratik poğaça yapmak isteyenler bu tarifle mest olacak. Bu tarif sayesinde poğaçanız kabardıkça kabaracak. Peki, yumuşak zeytinli poğaça nasıl yapılır? İşte, sabah kahvaltısında çayın yanında yumuşacık poğaça yapmanın en kolay ve pratik yöntemi...

Yumuşak poğaça, uzun yolculukların ve kahvaltıların en çok aranan besinlerinden biri. Sımsıcak, lezzetli yumuşak poğaçalar herkes tarafından çok seviliyor. Yumuşak poğaça tarifi iki şekilde verilir: Ya mayalı yumuşak poğaça tarifi ya da mayasız yumuşak poğaça tarifi. Poğaçayı yumuşak yapması dolayısıyla en çok tercih edilen mayalı poğaça tarifini sizinle paylaşıyoruz...

YUMUŞAK ZEYTİNLİ POĞAÇA NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 paket yaş maya (42gr)
2 yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
1,5 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı un

İçi için:

Siyah zeytin

Üzeri için:

Yumurta sarısı

Yapılışı:

İlk olarak uygun bir kabın içerisine 1 paket yaş maya, 3 yemek kaşığı şeker, 2 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık suyu alalım.

Malzemeleri kabın içerisine aldıktan sonra şöyle bir karıştıralım ve birkaç dakika kadar beklemesini sağlayalım.

Akabinde yoğurma kabının içerisine 1 su bardağı sıvı yağ, 1,5 tatlı kaşığı tuz ve 2 yumurtanın beyazını ekleyerek, maya köpük köpük olana dek karıştıralım.

Karıştırma işlemini gerçekleştirdikten sonra 9 su bardağı unu azar azar ilave etmeye başlayalım. Hamurumuzu hazırladıktan sonra 35 - 40 dakika kadar mayalamaya bırakalım.

Mayalanma süresini tamamlayan hamurumuzun havasını alalım ve hamurumuzu şekillendirmeye başlayabiliriz.

Hamurun elimize yapışmaması için elimizi hafifçe yağlayarak şekil verebiliriz. İçerisine dilediğiniz malzemeyi bu noktada yerleştirebilirsiniz.

Tüm hamura bu işlemi gerçekleştirdikten sonra 10 dakika kadar tepsi mayası için bekletebiliriz.

Mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpme işlemini gerçekleştirdikten sonra 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN