İkinci el otomobil fiyatları coştu! Fiyatta sıfır araçlarla yarışıyor, son rakamlar dudak uçuklattı

İkinci el otomobil fiyatları coştu! Fiyatta sıfır araçlarla yarışıyor, son rakamlar dudak uçuklattı

Araç piyasasında artan fiyatlar ikinci el otomobilleri de etkilemeye devam ediyor. Sıfır araç bulamayan tüketiciler yönlerine ikinci el piyasasına çevirdi. İkinci el otomobil azaldıkça fiyatlarda yükselmeye başladı. 2023 yılı Ocak ayının ilk yarısında ikinci el otomobil fiyatlarında %6 artış olduğu belirtil. İşte ikinci el otomobil fiyatları hakkında merak edilen tüm detaylar…

Sıfır araç bulamayan vatandaşlar ikinci el araç almayı tercih ederken fiyatlarda görülen artış da dikkatlerden kaçmadı. Sektörün önemli temsilcilerinden Otoshops Genel Müdürü Melih Mutlu, piyasaya araç girişinin düşük olduğunu vurguladı. Ocak ayının başından itibaren fiyatlarda %6 artış görüldüğünü belirten Mutlu, ikinci el otomobillerinde piyasada azaldığını söyledi. Ekonomim.com'a açıklama yapan Mutlu, sıfır araç arızanın düşük olduğunu ve ikinci ele talebin arttığını ifade etti. Bunlarla birlikte takas ya da filo kanallarından piyasaya araç girişinin son derece düşük olduğunun altını çizen Mutlu, bu nedenle fiyatların arttığını sözlerine ekledi. İşte ikinci el otomobil fiyatları hakkında merak edilen tüm detaylar…


YENİ YILA KRİZLE GİRİŞ YAPTI


Pandemi sonrasında yaşanan krizler otomotiv sektörünü de etkilemeye devam ediyor. 2023 yılına tedarik krizi ile giriş yapan otomotiv sektöründeki fiyatlar da sürücülerin dikkatinde yer alıyor. Ertelenen taleplerle birlikte fiyatlara yapılan zamlar da sıfır araç piyasasının hareketlenmesine neden oldu. Araç almak için bayilerin yolunu tutan tüketiciler araç bulmakta zorlanırken arz sorunu ile karşı karşıya geldi. 2022 model araçların piyasada olmaması sürücüleri olumsuz etkilerken 2023 model araçlarda henüz piyasaya sürülmedi.

arac-satisi.jpg
Sıfır araç piyasasına talebi arttıran önemli etkenlerden biri de 1 Ocak 2023 tarihinden sonra engelli vatandaşlar için geçerli olan ÖTV muafiyet limiti oldu. Bu kapsamda özel tüketim vergisi yani ÖTV muafiyet limiti 450.500 TL'den 1 milyon 4.200 TL'ye yükseltildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN