İkinci kez erişim engeli gelen Ekşi Sözlük'ten açıklama: İddiaları şiddetle reddediyoruz

İkinci kez erişim engeli gelen Ekşi Sözlük'ten açıklama: İddiaları şiddetle reddediyoruz

Bir süredir erişime engellenen Ekşi Sözlük'ün dün alınan karar ile erişime açılacağı açıklanmıştı. Ancak yeni alınan karar ile site, tekrar erişime engellendi. İkinci erişim engelinin ardından açıklama yapan site yönetimi kararda yer alan 'sitenin, kullanıcıların içeriklerine müdahale ettiği' yönündeki söylemine tepki göstererek "Bu iddiaları ilk gün olduğu gibi bugün de şiddetle reddediyoruz" ifadelerini kaydetti. 'Hukuka güveniyoruz' diyen yönetim "mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Ekşi Sözlük’te yapılan bazı paylaşımlar nedeniyle 21 Şubat 2023 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sitenin tamamı erişime engellenmişti. 10 gündür kapalı olan sitenin açılması için Ekşi Sözlük yönetimi mahkemeye başvurmuş ve engelleme kararının kaldırıldığı dün açıklanmıştı.

Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğiʼnin Ekşi Sözlük'e getirilen erişim engeli kararını kaldırmasına yapılan itirazı inceleyen 5. Sulh Ceza Hakimliği itirazı onaylayarak Ekşi Sözlükʼe erişim engeli getirilmesini kesinleştirdi.

İkinci kez engellemesi üzerine Ekşi Sözlük Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Atılan tweet'te "Dün gece, tarafımıza hiçbir bilgi verilmeksizin Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, lehimize verilen itirazın kabulüne ilişkin kararın BTK’nın itirazı üzerine kaldırıldığını öğrendik" ifadeleri yer aldı.

Söz konusu paylaşımda dikkat çeken noktalar şu şekilde:

Ekşi Sözlük'teki kullanıcıların genel bir görüşü olmadığı, herkesin bireysel olarak fikirlerini açıkladığı bilinen bir gerçek. Hatta pek çok kullanıcımız tarafından 'taraf olmamak' hususunda eleştirildiğimiz de herkesin kabulü. 'Sitedeki kullanıcı görüşü'nün ne olduğunu hiçbirimiz bilmezken, kararda bu görüşe muhaliflerin yönetim eliyle susturulduğu iddiasına yer verilmiş. Bu iddiaları, ilk gün olduğu gibi bugün de şiddetle reddediyoruz. Hiçbir kullanıcının içeriğini düşüncesi sebebiyle yayından kaldırmadık.

Bugüne kadar olduğu gibi, ekşi sözlük hiçbir düşüncenin savunucusu olmayacak ancak herkesin kendi düşüncesini savunması için onlara yer açacak, toplumsal hafıza kaydını tutmaya devam edecek. Hukuka inanmaya devam ediyoruz, mücadelemizi hukuk nezdinde sürdürmeye devam edeceğiz.

fqsl9dmxsam-nsk.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN