Ekşi Sözlük serbest: Yasak kararı tüm Türkiye'nin gündemindeydi

Ekşi Sözlük serbest: Yasak kararı tüm Türkiye'nin gündemindeydi

Ekşi Sözlük için 21 Şubat tarihinde verilen erişim kısıtlaması kararı bugün itibarıyla kaldırıldı. Yasağın kalkmasına, Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği karar verdi. Son kararı Ekşi Sözlük CEO'su Başak Purut ve gazeteci İsmail Saymaz duyurdu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun 21 Şubat 2023 tarih ve 490.05.01.2023.-100029 sayılı kararıyla Ekşi Sözlük’e erişim engelli getirilmişti.

21 Şubat'tan bu yana verilen karar tepkiler yağarken, Ekşi Sözlük hakkında verilen erişim engelleme kararı bugün itibarıyla kaldırıldı. Platformun, Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği’ne yaptığı itiraz kabul edildi.

KARARI İLK İSMAİL SAYMAZ DUYURDU

Ekşi Sözlük’ün CEO’su Başak Purut, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“ekşi @sozluk erişim engeli kararı an itibariyle mahkeme tarafından kaldırıldı. geçmiş olsun!”

Kararı, Purut'un paylaşımından önce gazeteci İsmail Saymaz, resmi Twitter hesabından, "Eskişözlük hakkında erişimin engellenmesi kararı kaldırıldı. Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği, Ekşisözlük’ün itirazını bugün kabul etti" ifadeleri ile duyurdu.

Saymaz, yaptığı duyuruyla birlikte Ekşi Sözlük hakkındaki erişim yasağını kaldıran mahkeme kararını da paylaştı.

fqomnphwyai0rdq.jpeg

fqomnpfxsaqtrfc.jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN