İklim Aktivisti Greta Thunberg bugün mahkemeye çıkarılacak

İklim Aktivisti Greta Thunberg bugün mahkemeye çıkarılacak

İklim aktivisti Greta Thunberg, 17 Ekim'de İngiltere'de gerçekleştirilen petrol karşıtı eylem sırasında tutuklanmıştı. Thunberg bugün kamu düzenini bozma suçundan yargılanmak üzere mahkemeye çıkıyor.

Geçen yıl Ekim ayında İngiltere Mayfair'deki InterContinental Oteli yakınlarında Petrol karşıtı eylemler sırasında tutuklanan 21 yaşındaki İklim aktivisti Greta Thunberg, bugün Westminster Sulh Ceza Mahkemesinde iki gün sürecek duruşmaya katılacak.

17 EKİM'DE NE OLMUŞTU?

Thunberg ve diğer aktivistler, “petrolün Oscar’ı” olarak nitelenen ve sektörün bazı üst düzey yöneticilerinin katıldığı Energy Intelligence Forum’un (Enerji İstihbarat Forumu) düzenlendiği Mayfair’deki lüks InterContinental Otel önünde protesto düzenleyerek enerji geçişi çağrısında bulunmuştu.

Eylem grubundan ve çevreci bağımsız bir grup olan Greenpeace'den protestocular Thunberg'in son duruşmasında aynı binanın dışında toplanarak sloganlar atmış ve "Yağlı Para Dışarı" ve "Kirletenler Ödesin" yazılı pankartlar taşımışlardı.

Gösteriler sırasında 27 aktivist otele erişimi engelleme girişiminde bulunmakla suçlanarak gözaltına alınmış ve bu aktivistlerden Thunberg’in de aralarında bulunduğu 26’sı hakkında dava açılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN