'İktidar temsilcilerinden bilgi aldım' diyerek asgari ücret zam oranını açıkladı! Canlı yayında ilk kez net rakam verdi

'İktidar temsilcilerinden bilgi aldım' diyerek asgari ücret zam oranını açıkladı! Canlı yayında ilk kez net rakam verdi

2023 Temmuz asgari ücret zammı için görüşmeler sürüyor. İşçi, işveren ve iktidar temsilcileri Kurban Bayramı'na kadar yeni asgari ücreti belirleyecek. İçeriden bilgi aldığını belirten gazeteci, canlı yayında asgari ücrete yapılacak zammı ve çalışanların cebine girecek net maaş tutarını açıkladı. İşte, asgari ücret zammı son dakika haberi...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete 2023 Temmuz ayında yapılacak zam oranını belirlemek için ilk toplantısını 13 Haziran 2023 Salı günü gerçekleştirdi.

Türkiye İşçi Sendikası Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) asgari ücret komisyon üyesi Veli Solak, "Sürecin bayramdan önce bitmesini istiyoruz, toplantıda bir rakam konuşulmadı" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından tüm gözler ikici toplantıya ve çıkacak sonuca odaklanmışken gazeteci Cem Küçük, TV100 canlı yayında asgari ücretin ne kadar olacağını paylaştı.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Cem Küçük, asgari ücretin 11 bin-11 bin 58 TL arasında olacağına yönelik bilgi aldığını ifade etti. "Yüzde 17-18 enflasyon, yüzde 10 da refah payı katacaklar" diyen Cem Küçük, net olarak 11 bin TL olacağını söyledi.

Küçük ayrıca, "Burada özel sektöre büyük iş düşüyor, bu zammı verdiğin zaman, markette et 300 liradan 400 liraya gelirse, süt 18 liradan 30 lira olursa bunun bir anlamı yok" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN