İktidarın katliam teklifine dolmuşçular da isyan etti: Sokağındaki hayvanın yaşamını savun

İktidarın katliam teklifine dolmuşçular da isyan etti: Sokağındaki hayvanın yaşamını savun

Her gün on binlerce İstanbullu'yu taşıyan dolmuşçular, sokak hayvanlarının itlaf projesine minibüslerine astıkları "Sokağındaki hayvanın yaşamını savun" afişleriyle tepki gösterdi.

AK Parti'nin sokak hayvanları için hazırladığı tasarıda ‘uyutma’ maddesinin yer alması büyük infial yarattı. Hayvan hakları örgütleri, barolar, aktivistler ve halkın ezici çoğunluğunun tepkisi büyüyor.

Metropol Araştırma'nın son kamuoyu araştırmasına göre vatandaşların yüzde 78’i hayvanların barınaklara alınmasını isterken, yüzde 17’si sokakta bakılmasını tercih ediyor. ‘Uyutulsun’ diyenlerin oranı ise sadece yüzde 2.7’de kaldı.

2.jpg

DOLMUŞÇULARDAN HAYVAN KATLİAMINA TEPKİ

Sokak hayvanlarının itlaf projesine karşı çıkan kesimlere son olarak dolmuşçular da katıldı. Topkapı dolmuşları minibüslerinin üzerine 'sokağındaki hayvanın yaşamını savun' afişleri asarak, hayvan katliamına karşı seslerini yükseltti. Bu afişlerle her gün yüzbinlerce İstanbullu'ya mesaj veren dolmuşçular, hayvanların yaşam hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN