İlber Ortaylı canlı yayında gözyaşlarını tutamadı

Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Çanakkale Zaferi'nin 107. yılı dolayısıyla katıldığı televizyon programında, Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiirinden bahsederken gözyaşlarına hakim olamadı.

Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Çanakkale Zaferi'nin 107. yılı sebebiyle NTV canlı yayınında konuk olarak yer aldı. Çanakkale Savaşı'nın önemine ilişkin konuşan Ortaylı, Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiirinden dizelerinden bahsederken gözyaşlarına hakim olamadı.

Canlı yayında savaşa ve kutlu zafere ilişkin bilinmeyenleri anlatan Ortaylı, "Bazen içeriden, bazen dışarıdan bakmak lazım bu coğrafya değişiktir." dedi. Çanakkale'de tamamı ile Türk komutanların savaştığını dile getiren Ortaylı, Çanakkale Savaşı'nın önemine değindi.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Açıklamalarına devam eden İlber Ortaylı, daha sonra dönemin atmosferini anlatmak için Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiirine değindi.

Şiirin "Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi... Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın" dizelerini okuyan Ortaylı, gözyaşlarını tutamadı.

Sunucu Yeşiltepe de bu duruma şaşırarak "Hocam sizi böyle görmeye alışkın değiliz." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN