İlber Ortaylı'dan çok konuşulacak açıklama: Türk siyasetindeki en kötü siyasetçinin ismini verdi

Tarihçi yazar İlber Ortaylı, gazeteci Candaş Tolga Işık'ın Youtube kanalına konuk oldu. Ortaylı, Işık'ın "Hayatınızda gördüğünüz en kötü siyasetçi kimdir?" sorusuna "Tansu Çiller" yanıtını verdi.

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, gazeteci Candaş Tolga Işık'ın Youtube kanalına konuk oldu. Çok konuşulacak açıklamalarda bulunan Ortaylı, "Hayatınızda gördüğünüz en kötü siyasetçi kimdir?" sorusuna "Tansu Çiller" dedi.

Ortaylı, "Tansu Çiller. En kötüsü o. Türk siyaset mekanizmasının getirdiği bir başbakanlığı var. Hiçbir partide, bir yerde yetişmemiş" ifadelerini kullandı.

YENİ PARTİ HAZIRLIĞINDA OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in yeni bir parti hazırlığında olduğu iddiası, çok konuşulmuştu. Çiller'in Cumhur İttifakı içerisinde yer alacağı ve partinin isminin ise Büyük Türkiye Partisi olacağı yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

"BANA OYUN OYNADI" DEMİŞTİ

Gazeteci Candaş Tolga Işık ise, geçtiğimiz günlerde Armağan Çağlayan'ın programında, "Çiller bana öyle bir tezgah kurdu ki" sözleriyle Tansu Çiller'in daha önceki yıllarda sadece kendine röportaj vereceği vaadiyle 3 kişiye aynı anda röportaj verdiğini söylerken hayatında böyle bir şey yaşamadığını ifade etmişti.