CHP'li vekil gündeme getirdi TMSF açıkladı: 82 şirkette de görevli çünkü...

CHP'li vekil gündeme getirdi TMSF açıkladı: 82 şirkette de görevli çünkü...

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın gündeme getirdiği TMSF Başkan Yardımcısı Nevzat Avunç’un aynı anda 82 şirkette görev yapmasının amacını açıkladı.

TMSF, Başkan Yardımcısı Nevzat Avunç’un aynı anda 82 şirkette görev yapmasının amacının ‘aynı grupta yer alan şirketlere ortak bir yönetim oluşturmak’ olduğunu kaydetti.

Diken'de yer alan habere göre CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Avunç’un 46 şirkette yönetim kurulu başkanı, 34 şirkette yönetim kurulu üyesi, iki şirkette müdürler kurulu başkanı olduğunu açıklamıştı. CHP’li vekil “TMSF usul ve esaslar tebliğine göre; bu bürokrat tek şirketten ücret alıyor(!) Bir insan fizyolojik olarak aynı anda 81 şirkette görev yapabilir mi” diye sormuştu.

nevzat-avunc.jpgCHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz

TMSF’nin duyurusunda şunlar kaydedildi: “Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada, kurumumuzun kayyım olarak görevlendirildiği şirketlerde yapılan atamalarda her bir şirket için ayrı ayrı ödeme yapıldığına dair haberlere tekrar yer verildiği görülmektedir. Kurumumuzun 2016 yılı eylül ayından itibaren Kanun Hükmünde Kararnameler uyarınca kayyım olarak görevlendirildiği şirketlere atamalar yapılmaktadır.

Aynı grupta yer alan şirketlere ortak bir yönetim oluşturmak amacıyla aynı kişilerin atanması tercih edilmektedir. Bununla birlikte bu kişilere atandığı grup ve şirket sayısına bakılmaksızın sadece tek bir huzur hakkı ödenmektedir. Ayrıca, görevlendirme yapılan şirketlerin önemli bir kısmını, herhangi bir ticari faaliyet yürütmeyen gayrifaal şirketler oluşturmaktadır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN