CHP'li vekil gündeme getirdi TMSF açıkladı: 82 şirkette de görevli çünkü...

CHP'li vekil gündeme getirdi TMSF açıkladı: 82 şirkette de görevli çünkü...

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın gündeme getirdiği TMSF Başkan Yardımcısı Nevzat Avunç’un aynı anda 82 şirkette görev yapmasının amacını açıkladı.

TMSF, Başkan Yardımcısı Nevzat Avunç’un aynı anda 82 şirkette görev yapmasının amacının ‘aynı grupta yer alan şirketlere ortak bir yönetim oluşturmak’ olduğunu kaydetti.

Diken'de yer alan habere göre CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Avunç’un 46 şirkette yönetim kurulu başkanı, 34 şirkette yönetim kurulu üyesi, iki şirkette müdürler kurulu başkanı olduğunu açıklamıştı. CHP’li vekil “TMSF usul ve esaslar tebliğine göre; bu bürokrat tek şirketten ücret alıyor(!) Bir insan fizyolojik olarak aynı anda 81 şirkette görev yapabilir mi” diye sormuştu.

nevzat-avuncCHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz

TMSF’nin duyurusunda şunlar kaydedildi: “Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada, kurumumuzun kayyım olarak görevlendirildiği şirketlerde yapılan atamalarda her bir şirket için ayrı ayrı ödeme yapıldığına dair haberlere tekrar yer verildiği görülmektedir. Kurumumuzun 2016 yılı eylül ayından itibaren Kanun Hükmünde Kararnameler uyarınca kayyım olarak görevlendirildiği şirketlere atamalar yapılmaktadır.

Aynı grupta yer alan şirketlere ortak bir yönetim oluşturmak amacıyla aynı kişilerin atanması tercih edilmektedir. Bununla birlikte bu kişilere atandığı grup ve şirket sayısına bakılmaksızın sadece tek bir huzur hakkı ödenmektedir. Ayrıca, görevlendirme yapılan şirketlerin önemli bir kısmını, herhangi bir ticari faaliyet yürütmeyen gayrifaal şirketler oluşturmaktadır.”

İlgili Haberler
YORUMLAR (10)
10 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN