İlk hasat tarladan tezgaha! Fiyatlar %60 düştü, lezzet zirve yaptı!

İlk hasat tarladan tezgaha! Fiyatlar %60 düştü, lezzet zirve yaptı!

Mersin’in Mut ilçesinde üretilen ve Türkiye’nin sevilerek tüketilen ürünlerinden olan o üründe ilk hasat zamanı geldi. Bu yıl fiyatlar %60 düşerken, bu durum üretici için de tüketici için de sevindirici oldu…

Mersin’in Mut ilçesinde Türkiye’nin en çok beğenilen beyaz incir türlerinden birinin hasadı hız kazandı. Yaklaşık 15 bin dekar alanda üretimi yapılan beyaz incirde bu yıl yüksek verim beklenirken, fiyatlardaki düşüş hem üretici hem tüketici için sevindirici oldu.

5 BİN AİLENİN GEÇİM KAYNAĞI: BEYAZ İNCİR

Mut’un Kelceköy başta olmak üzere birçok mahallesinde beyaz incir tarımı, binlerce ailenin geçim kaynağı olmaya devam ediyor. Bu yıl yaklaşık 5 bin aile, yalnızca incir üretimiyle ekonomik gelir elde ediyor. Bölgeye özgü aromasıyla dikkat çeken Mut inciri, özellikle iç piyasada yoğun talep görüyor.

mersin-1

REKOLTE 100 BİN TONA YAKLAŞACAK

İlçede yapılan açıklamalara göre bu sezon, 100 bin tonluk incir rekoltesi bekleniyor. Hasat sabahın ilk ışıklarıyla başlarken, toplanan taze incirler vakit kaybetmeden tüccarlara teslim ediliyor. Ürünler buradan Türkiye’nin dört bir yanına dağıtılıyor.

SEZON 200 TL’DEN AÇILDI, FİYATLAR 80 TL’YE GERİLEDİ

İlk hasat incirler, sezon başında 200 TL’den alıcı bulurken, artan arz nedeniyle fiyatlar kısa sürede 80 TL seviyelerine kadar geriledi. Geçen yıl 80-100 TL bandında seyreden fiyatların bu yıl da üreticiyi memnun ettiğini belirten bölge halkı, yoğun talep ve yüksek kalite sayesinde kazançtan umutlu.

mersin-2

TÜCCARLAR VE ÜRETİCİLER MEMNUN

İncir alımı yapan tüccarlardan Mehmet Yıldız, sezonun verimli başladığını belirtti:

“Mut’un Kelceköy Mahallesi’nde hasat başladı. Sezonu 200 TL’den açtık. Üretici memnun, vatandaş memnun, tüccar memnun. Allah hayırlı uğurlu etsin.”

MUT’UN İNCİRİ TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA GİDİYOR

Mut beyaz inciri; raf ömrü, görünümü ve aromasıyla hem tüketici hem de tüccar açısından avantajlı bir ürün olarak öne çıkıyor. Hasat edilen incirler, Mersin’den İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerdeki pazarlara gönderiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN