İlk kez o ürünü ektiler! 350 dönümden 150 ton rekolte beklentisi: Yemekten bebek mamasına kadar kullanılıyor

İlk kez o ürünü ektiler! 350 dönümden 150 ton rekolte beklentisi: Yemekten bebek mamasına kadar kullanılıyor

O ürünü ilk kez ektiler! Şimdi ise 350 dönümden 150 ton rekolte bekleniyor! Yemekten tutun, bebek mamasına kadar pek çok alanda kullanılıyor...

Düzce'de iki yıl önce 20 dönüm alanda deneme amaçlı ekimi yapılan siyah pirinç, yüksek verim elde edilmesiyle birlikte bu yıl çiftçilere sağlanan desteklerle 350 dönüm alana yayıldı. Çilimli ilçesinde gerçekleştirilen ilk ekim, Vali Selçuk Aslan'ın katılımıyla başladı.

350 DÖNÜMDE 150 TON REKOLTE BEKLENTİSİ

Düzce'de yetiştirilen siyah pirinç toprakla buluşturuldu - Ereğli Önder Gazetesi

Bu yıl ekim alanı 350 dönüme çıkarılan siyah pirinçten 150 ton rekolte elde edilmesi hedefleniyor. Çiftçilere sağlanan destekler sayesinde siyah pirinç üretiminin genişletilmesi planlanıyor.

Programda konuşan Vali Selçuk Aslan, siyah pirincin kökeninin Çin olduğunu belirterek, deneme ekimlerinden elde edilen yüksek verimin ardından ekim alanlarının genişletildiğini ifade etti.

ÖNCEKİ YIL TAM 40 TON ÜRETİLDİ

Düzce'de yetiştirilen siyah pirinç toprakla buluşturuldu

Aslan, geçen yıl 150 dönümlük alanda 40 ton siyah pirinç üretildiğini belirterek, Çilimli Belediyesi'nin ürün alım garantisi ve tohum desteği sağladığını söyledi. Bu yıl, Valilik himayesinde 350 dönümlük alanda tohum ekimi yapılarak 150 ton ürün hedeflendiğini ekledi.

BEBEK MAMASINDA KULLANILIYOR

Vali Aslan, siyah pirincin sadece pilavda kullanılmadığını, farklı ürünler ve yemeklerin de yapıldığını belirtti. Düzce Üniversitesi'nde siyah pirinç unuyla bebek maması ve sporcu gıdası üretimi için AR-GE çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Ayrıca, siyah pirinç için coğrafi işaret, ISO ve helal gıda sertifikası çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Aslan, siyah pirincin Çilimli ilçesiyle özdeşleşerek markalaşacağına inandıklarını söyledi.

Tarım ile teknoloji Siyah Pirinç ekiminde kullanıldı - Hürsöz Gazetesi

İLK KEZ DRONE İLE EKİM YAPILDI

Aynı gün bölgede, ilk kez drone teknolojisi kullanılarak siyah pirinç ekimi gerçekleştirildi. Bu yenilikçi yöntem, verimliliği artırma amacıyla denendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN