İlkokul mezunu personel alımı başladı! 81 ilde 10.753 temizlik görevlisi alınacak! Başvuru detaylarına bakmadan geçmeyin

İlkokul mezunu personel alımı başladı! 81 ilde 10.753 temizlik görevlisi alınacak! Başvuru detaylarına bakmadan geçmeyin

İŞKUR tarafından yayınlanan ilanlar dikkat çekerken hem özel hem de kamu kurumlarında yeni iş kapıları vatandaşın yüzünü güldürüyor. 81 ilde yapılacak personel alımları için en az ilkokul mezunu olma şartı isteniyor. İşte personel başvuru detayları…

İŞKUR personel alımları için düğmeye bastı. Mart ayında kimse işsiz kalmayacak. İŞKUR kapısı üzerinden iş arayışına devam eden vatandaşlar konu hakkında araştırmalarını hızlandırdı. 10.753 adet temizlik görevlisi alımı yapılacak. İran detayları hakkında araştırmalar devam ederken merak edilenleri sizlerle paylaşıyoruz. İşte personel başvuru detayları…

İŞKUR TEMİZLİK GÖREVLİSİ ALIMI YAPACAK

İŞKUR üzerinden yayınlanan temizlik görevlisi personel alımları için başvuruların nasıl yapılacağı merak ediliyor. Adaylar https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx internet adresi üzerinden ilan detaylarını öğrenebilir. Belirtilen adres üzerinden sisteme giriş yapan kişiler meslek yazan kutucuğa temizlik görevlisi yazarak ilan detaylarını görüntüleyebilir. Belirtilen ilanlarda yer alan şartları taşıyan vatandaşlar başvur butonu ile başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir.

temizlik-personeli-alimi-yapilacak.jpg

İlk kez İŞKUR üzerinden başvuru yapacak kişilerin öncelikle İŞKUR kaydı yaptırması gerekiyor. İŞKUR kayıt bölümüne girerek özlük bilgilerini doldurmanız ve daha sonra bu bilgileri sisteme kaydederek ilanlara geçiş yapabilirsiniz.

TEMİZLİK GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?


2023 yılı Mart ayında iş arayan vatandaşlar İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanları yakından takip ediyor. Mart ayında 10. 753 personel alımı yapılacağı belirtilirken adaylardan istenen şartlarda şu şekildedir:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
En az ilkokul mezunu olmak,
Sağlık problemi bulunmamak,
Takım çalışmasına yatkın,
Kişisel temizliğine önem veren,
Tam veya yarı zamanlı çalışmaya uygun,
18 - 40 yaş aralığında.

personel-3.jpg

İŞKUR SİSTEMİNE NASIL KAYIT YAPTIRILIR?

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlara başvuru yapabilmek için öncelikle sisteme kayıt yaptırılması gerekiyor. Kayıt işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususları sizlerle paylaşıyoruz. İŞKUR üzerinden kayıt işlemleri yaptırmak için öncelikle hangi amaçla sistemi kayıt yaptırdığınızı girmeniz gerekmektedir.

Üyelerin hesaplarının etkinleştirilebilmesi için e-posta ya da telefon numarası isteniyor. Bunlardan en az birine girerek üyelik işleminizi başlatabilirsiniz. Daha sonra onay kodu ile üyeliğinizi aktif hale getirmeniz gerekiyor.

iskur-personel.jpg
Üye hesapları son işlem tarihinden itibaren bir sene içerisinde aktif olmaması durumunda yani sisteme uzun süre giriş yapılmadığında üyelik dondurulmaktadır. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtları için 2 sene olarak belirlenmektedir.


Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar ise otomatik olarak silinir. Kayıt işlemleri için öncelikle işveren ya da iş arayan olarak sunulan seçeneklerden birini seçerek sisteme kayıt yapmanız gerekiyor.

Ardından karşınıza çıkan üyelik sözleşmesini kabul ederek profil Bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekiyor. Bu aşamanın ardından profilinizi tamamlamış olacaksınız. Öğrenim durumumuzu özelliklerinizi ve iş aradığınız pozisyonları giriş yaptıktan sonra sisteme word dosyası olarak özgeçmişinizi de ekleyebilirsiniz.

iskur-ilanlari.jpg
Sistemi profil fotoğrafı eklemenizde önemi bir aşama olarak görülüyor. Yapılan araştırmalarda profil fotoğrafı olan kişilerin iş bulma olasılığının daha yüksek olduğu görülmektedir. Bu kapsamda İŞKUR size bir danışman atayarak işveren ve işçi arasındaki köprüyü oluşturur.


İnternet üzerinden başvuru yapmak istemeyen kişiler ise yaşadığı ildeki İŞKUR İl Müdürlüğü'ne giderek eğitim durumunu gösteren belge ile kayıt yaptırabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN