İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri dikkat! MEB açıkladı: Eğitim sisteminde yeni uygulama! Herkes kullanacak...

İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri dikkat! MEB açıkladı: Eğitim sisteminde yeni uygulama! Herkes kullanacak...

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ilgilendiren önemli kararlar alınmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte eğitim sisteminde alınan kararlar netlik kazanıyor. Öğrencilerin yeni eğitim sistemi bu şekilde olacak. İşte eğitim sistemindeki son gelişmeler…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile birlikte TBMM'ye sunulan 12. Kalkınma Planı kapsamında eğitim üzerinde teknolojinin kullanımı ile ilgili önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Teknolojinin doğru ve etkili kullanılması kapsamında daha verimli bir eğitim alınması amaçlanırken öğretmenlerin ve öğrencilerin teknolojiyi doğru bir şekilde kullanması bekleniyor. Günümüzde teknolojilerin kullanılabileceği sanal sınıflar ile birlikte değerlendirme sistemleri, quiz ortamları ve materyal gelişim adına alınan uygulamalar tarzında araç imkanı da sağlanacak. İşte eğitim sistemindeki son gelişmeler…

TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ARTACAK

Milli Eğitim Bakanlığı teknoloji alanında önemli adımlar atmaya devam ediyor. Günümüzün ayrılmaz bir parçası olan teknolojinin çoğalması ile birlikte sosyal medya platformları da oldukça popüler bir hal aldı. Bu kapsamda teknoloji okuryazarlığı ile kişilerin teknoloji daha etkili bir şekilde kullanması amaçlanıyor. Bu kapsamda teknolojinin topluma etkisinin daha iyi bir şekilde değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.

akilli-tahta.jpg

Eğitim alanında ortaya çıkan teknoloji eşitsizliğinin ortadan kaldırılması amaçlanırken okullarda fiber altyapı ve etkileşimli tahta kullanımı artırılacak. FATİH Projesi için Okullara verilen etkileşimde tahtaların derslerde daha verimli ve daha etkili bir şekilde işlenmesi sağlanıyor. Ancak tahtaların bakımı ve kullanımı bazı sorunları da beraberinde getiriyor.

TEKNİK SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı altyapı ve teknik eksikliklerin ortadan kaldırılması kapsamında Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri atamasında artırmayı amaçlıyor. Teknoloji okuryazarlığı dersinin müfredatı eklenmesi eşitsizliklerin çözümü için önemli bir yol olarak görülürken altyapı eksikliğinin hızlı bir şekilde giderilmesi bekleniyor. BTR normları, bu alanda yalnızca Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine daha çok yer vererek etkileşimin arttırılması beklentisi ortaya çıkarken okullarda çocukların da daha etkili bir şekilde ders işlediği bir ortam sağlanmış olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN