İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine flaş açıklama! MEB’den karar çıktı! 1 ay daha erken…

İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine flaş açıklama! MEB’den karar çıktı! 1 ay daha erken…

Milli Eğitim Bakanlığı 4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini ilgilendiren flaş bir karara imza attı. Okullar ne zaman başlayacak? sorusunun yanıtını arayanlara net cevap geldi. Milli Eğitim Bakanı’ndan karar çıktı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar yakından takip edilirken eski bakan Mahmut Özer tarafından flaş bir açıklama yapıldı. Deprem felaketinden olumsuz etkilenen afet bölgesindeki eğitim süreci için önemli kararlar alınırken telafi eğitimi için de yeni tarih belli oldu. Açığın kapatılması için yaz okullarının yapılacağı aktarılırken 1 Ağustos'ta eğitime başlanacağı duyuruldu. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

YAZ OKULLARI AÇILACAK

6 Şubat 2023 tarihinde tüm Türkiye'yi derinden sarsan deprem felaketi nedeniyle eğitimde bir sürü aksadı. Deprem bölgesinde pek çok can kaybı yaşanırken hayatta durma noktasına geldi. Eğitimden uzak kalan öğrencilerin açığını kapatmak için bakanlık harekete geçti. Aksayan eğitim süreci için yeni bir proje hayata geçirilirken yaz okullarının açılacağı duyuruldu.

ozel-okul-ders.jpg

BAKAN ÖZER'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklama kapsamında eğitimden geri kalan öğrenciler için yaz okulu yapılacağı belirtildi. Bakan Özer tarafından yapılan açıklamada yer alan ifadeler şekildedir:

mahmut-ozer.jpg

"Matematik okuryazarlığını güçlendirmek, matematiği sevdirerek günlük yasam becerileriyle ilişkilendirilmesini sağlamak, İngilizce dil öğretiminde konuşma ve etkili iletişim becerilerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla İngilizce ve matematik derslerinden hazırlanan çerçeve programları kapsamında Bakanlığımıza bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarının 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12'nci sınıflarında öğrenim gören istekli öğrenciler için 3 Temmuz - 1 Eylül 2023 tarihleri arasında ülke genelinde yaz okulları açılacak"

okul-ders-1.jpg

1 AY DAHA ERKEN YAPILACAK

Eğitim süreci hakkında yapılan açıklamalar doğrultusunda eğitimin 3 Temmuz yerine 1 Ağustos'ta yapılacağı duyuruldu. Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaz okulları için 1 Ağustos 2023 tarihini işaret ederken eğitimin 1 Eylül'e kadar devam edeceğini vurguladı. Depremden ciddi anlamda etkilenen 11 şehirde 2023-2023 eğitim öğretim yılının 2 dönemindeki kayıpların ortadan kaldırılması için 1 Ağustos ve 1 Eylül tarihleri arasında yaz okulu ve yetiştirme kurslarının düzenleneceği duyruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN