İmamoğlu farkı açıyor! Cumhurbaşkanlığı seçimini bilen anket şirketi açıkladı

İmamoğlu farkı açıyor! Cumhurbaşkanlığı seçimini bilen anket şirketi açıkladı

İstanbul'da yerel seçim heyecanı tüm hızıyla sürüyor. Yerel seçime sayılı günler kala Murat Kurum ile Ekrem İmamoğlu arasındaki rekabette fark giderek açılıyor. İmamoğlu'nun önde götürdüğü bu yarış anketlere yansıdı. İşte, Cumhurbaşkanlığı seçimini bilen anket şirketinin verileri...

BURAK ÖZTOPRAK

Yaklaşık olarak 16 milyon vatandaşın yaşadığı İstanbul'da yerel seçimlerde yeni anket verileri paylaşıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimini bilen anket şirketi açıkladı. Önde gözüken İmamoğlu, Murat Kurum karşısında farkı açıyor. İşte o veriler...

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ DOĞRU TAHMİN ETTİ

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tahminleriyle dikkat çeken Özdemir Araştırma, yerel seçimlere sadece bir ay kala İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışına dair son anket sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birçok anket şirketinin aksine, ilk turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde olduğunu doğru tahmin eden şirket, bu kez de İstanbul'un nabzını tuttu.

imamogluanket6-1.webp

ANKET SONUÇLARI

Açıklanan sonuçlara göre, mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yüzde 42,5 ile yarışta önde giderken, AK Parti'nin adayı Murat Kurum yüzde 37 ile onu takip ediyor. DEM Parti'den Meral Beştaş yüzde 5,6, bağımsız aday Buğra Kavuncu yüzde 4,8, Yeniden Refah Partisi'nden Mehmet Altınöz yüzde 4,1, Zafer Partisi'nden Azmi Karamahmutoğlu yüzde 3,4, Memleket Partisi'nden Berk Hacıgüzeller yüzde 2,1 ve Saadet Partisi'nden Birol Aydın ise yüzde 0,3 oy oranına sahip.

e08926ff-07df-4be8-87d6-157ca9b70b6a.jpg

İSTANBUL'DA ÇEKİŞMELİ MÜCADELE

Özdemir Araştırma'nın bu son anketi, İstanbul'daki siyasi dengelerin ve adayların güç dağılımının net bir fotoğrafını çekiyor. İmamoğlu'nun liderliği ve Kurum'un onu yakın takibi, İstanbul seçmeninin tercihlerindeki çekişmeli mücadeleyi gözler önüne seriyor. Diğer adayların oranları ise, bu büyük yarışta farklı kesimlerden nasıl bir destek aldıklarını ortaya koyuyor.

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, İstanbul'un siyasi geleceği konusundaki tartışmalar daha da alevleniyor. Özdemir Araştırma'nın anket sonuçları, seçmenin nabzını tutarken, yarışın sonucunu tahmin etmek için önemli bir veri sunuyor. İstanbulluların tercihi, kent yönetiminin gelecek dönemdeki yönünü belirleyecek kritik bir dönemeçte.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN