İmamoğlu: Gazetecilerin susturulması korkunun işaretidir

İmamoğlu: Gazetecilerin susturulması korkunun işaretidir

İBB Başkanı İmamoğlu, suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Abdi İpekçi’yi ölümünün 46. yılında anarak basın özgürlüğüne vurgu yaptı. İmamoğlu “Bir ülkede gazeteciler susturulmaya çalışılıyorsa bilin ki birileri çok korkuyordur. Gerçekleri aktarmak için mücadele eden tüm gazetecilerin şahsında Abdi İpekçi’yi rahmetle anıyorum.” sözleriyle basın özgürlüğüne sahip çıkmayı sürdüreceğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin özgürlüğüne ve bağımsızlığına verdiği desteği bir kez daha dile getirdi. İmamoğlu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, gazetecilerin susturulmasının ardında büyük bir korku olduğunu vurguladı.

"ABDİ İPEKÇİ’Yİ RAHMETLE ANIYORUM"

İmamoğlu, paylaşımında sadece özgür basının önemine dikkat çekmekle kalmadı, aynı zamanda gazetecilere yönelik baskıları da kınadı. İmamoğlu’nun yazdığı ifadelerde şu sözlere yer verdi: “Bir ülkede gazeteciler susturulmaya çalışılıyorsa bilin ki birileri çok korkuyordur. Gerçekleri aktarmak için mücadele eden tüm gazetecilerin şahsında Abdi İpekçi’yi rahmetle anıyorum.”

1738163961399-son-haber-muhabir-psd-3.webp

NELER OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Halk TV yayınında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasında adı geçen bilirkişinin aranması ve görüşmenin yayınlanması üzerine 'Bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs' ve 'Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması' suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında; mahkemeye sevk edilen kanalın genel yayın yönetmeni Suat Toktaş tutuklanırken, program koordinatörü Kürşad Oğuz ve gazeteci Barış Pehlivan adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

142886.webp

ABDİ İPEKÇİ KİMDİR?

Abdi İpekçi, 9 Ağustos 1929'da İstanbul'da doğdu. 1948'de Galatasaray Lisesini bitirdikten sonra hukuk fakültesinde eğitim gördü. 1943-1948 yılları arasında Kırmızı-Beyaz ve Şut adlı spor dergilerinde yazı ve karikatürleri yayımlandı.

Yeni Sabah (1948-1949) ve Yeni İstanbul (1950) gazetelerinde muhabir ve yazı işleri sekreteri olarak çalıştı. 1951'de İstanbul Ekspres Gazetesi'nde yazı işleri müdürü oldu. 1954'te biçim ve içerik değiştirerek yayın hayatına giren Milliyet Gazetesi'nde Genel Yayın Müdürü olarak görev aldı. 1959'dan itibaren gazetenin başyazarı oldu.

1961'den öldürüldüğü 1 Şubat 1979 tarihine kadar Milliyet Gazetesi'nin başyazarlığını yürüten İpekçi, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanlığı, Türkiye Basın Enstitüsü Başkanlığı, İstanbul Gazeteciler Cemiyeti ve Uluslararası Basın Enstitüsü'nün 2. Başkanlığı, Basın Şeref Divanı Genel Sekreterliği görevlerini üstlendi.

Afrika" (1955), "İhtilalin İç Yüzü" (1965), "İnönü: Atatürk'ü Anlatıyor" (1968), "Liderler Diyor ki" (1969) ve "Dünyanın Dört Bucağından" (1971) adlı kitapları yayınlandı.

Abdi İpekçi, 1 Şubat 1979 gecesi, İstanbul Maçka'daki evinin yakınlarında, arabasında iken Mehmet Ali Ağca tarafından öldürüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN