İmamoğlu Kızılay'a kan bağışında bulundu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından AHBAP'a çadır satmasıyla tepki çeken Kızılay'ın kan stoklarının azaldığı açıklanmıştı. İBB Başkanı İmamoğlu, Sultanahmet Meydanı'ndaki Kızılay kan bağış noktasında kan bağışı yaptı. İmamoğlu, kan verdiği sırada çekilen videoyu sosyal medyadan paylaşarak "Kızılay bizim, hepimizin. Herkesi kan vermeye davet ediyorum, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın olduğunu unutmayın." notunu düştü.

AHBAP Derneği'ne çadır satmasıyla gündeme gelen Kızılay'ın kan stokunun azaldığının açıklanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sultanahmet Meydanı'ndaki Kızılay kan bağış noktasında kan verdi. İmamoğu, sosyal medya hesabından "Herkesi kan vermeye davet ediyorum, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın olduğunu unutmayın. Her ne olursa olsun Kızılay kan stoğu olmadan olmaz. Memleketimizin hastaların ihtiyacı var lütfen herkes kan versin." ifadelerini kullandı.

Kızılay'a kan bağışında bulunan İmamoğlu, şunları söyledi:

"Herkesi kan vermeye davet ediyorum, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın olduğunu unutmayın. Her ne olursa olsun Kızılay kan stoğu olmadan olmaz. Memleketimizin hastaların ihtiyacı var lütfen herkes kan versin. İnsanlara sağlık açısından faydası da var. Kızılay'ı asla yalnız bırakamayız. Kızılay her zaman bizim milletçe"

Türk Kızılay, ulusal kan stoklarının asgari seviyenin altına düştüğünü açıklamasının ardından, çağrı üzerine hafta sonu yapılan bağışlarla stoklarda bir miktar artış yaşandığı ancak kurumdaki 23 bin 824 ünite kanın dört günlük stoğu karşıladığı bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN