İBB Başkanı'na yönelik soruşturmalar 'komedi'ye döndü: 'Arkadaş' dediği için yargılanan ilk kişi İmamoğlu olabilir

İBB Başkanı'na yönelik soruşturmalar 'komedi'ye döndü: 'Arkadaş' dediği için yargılanan ilk kişi İmamoğlu olabilir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya 'hakaret' soruşturması açılırken, İçişleri Bakanlığı'nın ihbarı üzerine de Beylikdüzü Belediye Başkanlığı sırasında 'ihaleye fesat karıştırma' davası açıldı. Gazeteci İsmail Saymaz ise Şadi Yazıcı'nın açmış olduğu davada İmamoğlu'nun "Arkadaş" dediği için yargılandığına dikkat çekerek, "İmamoğlu, “Arkadaş” dediği için yargılanan ilk kişi olabilir" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla 'YKS Üyeleri Davasının' ardından yeni bir dava açıldı.

Aynı gün içerisinde ise Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'dan ise bir soruşturması geldi. Şadi Yazıcı, İmamoğlu'nun, "Arkadaşlar, o arkadaş burayı germeye gelmiş, bırakın" sözleri üzerine bir hakaret soruşturması talebinde bulundu.

CHP kaynaklarının doğruladığı habere göre; 'Beylikdüzü Belediyesi' için İçişleri Bakanlığı’nın ihbarı üzerine açılan davanın ilk duruşması, 15 Haziran 2023’te Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu yedi sanığın, 3'er yıldan 7'şer yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.

İmamoğlu'na siyasi yasak da talep edildi.

İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise olayın ardından resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, yapmış olduğu paylaşımında, "Yaklaşık 8 yıl evvel Beylikdüzü Belediyesi’nde gerçekleşmiş bir ihale nedeniyle yeni bir yargı süreci başladığını öğrendim. Oysa bu dosya yıllar önce müfettişlerce incelenmiş ve Danıştay’a gönderilmişti.

Danıştay idari açıdan incelemesini tamamladı ve sorun görmedi. İhale işlemlerinde imzam dahi mevcut değil. Ayrıca gerek İçişleri Bakanlığı gerek Danıştay 1. Dairesi kararında hakkımda herhangi bir tespit, suçlama ya da değerlendirme yapılmadı. Buna rağmen, zorlama bir suç yaratılmaya çalışılmakta.

Hakkımızda illa bir şey bulmak isteyenler şimdi konuyu yargıya taşımış. Her ne hikmetse 2 yıldır savcılıkta bekleyen dosya, bir anda davaya dönüşmüş. Bu kötülüklerin nerelerde planlandığını artık 86 milyon çok iyi biliyor.

Not: Bu oyunun görünen imzası yine malum müfettişe ait" açıklamalarında bulunmuştu.

AYNI GÜN BAŞKA SORUŞTURMA

İmamoğlu'na Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığı zaman dilimi için açılan davanın aynı gününde bir soruşturma ise Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'dan geldi.

25 Ekim 2022’de 'Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programında' Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında bir gerginlik yaşanmıştı. İmamoğlu yaptığı konuşmada, "Arkadaşlar, o arkadaş burayı germeye gelmiş, bırakın. Sakin, nezaketsiz, bakın arkadaşlar müsaade edin. Bir sakin olun. Vatandaşlarımız buraya döner misiniz? Lütfen, lütfen... Bakın provokasyon devam ediyor. İlgilenmeyin, kötü söz sahibine aittir" ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadeler üzerine Şadi Yazıcı ise İmamoğlu’na 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama', 'Suç işlemeye tahrik' 'Hakaret', 'İftira' suçlarından dava açtı.

İSMAİL SAYMAZ: 'ARKADAŞ' DEDİĞİ İÇİN YARGILANAN İLK KİŞİ OLABİLİR

Gazeteci İsmail Saymaz ise halktv.com.tr'deki bugünkü yazısında bu konuları ele aldı. Saymaz, 'Beylikdüzü Belediyesi Davası' için İmamoğlu'nun ihalede imzası ve onayı olmadığı halde altı belediye yöneticisiyle birlikte yargılanmasına dikkat çekti.

Saymaz, Şadi Yazıcı'nın da açmış olduğu davayı ele alarak, "İmamoğlu’na Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya hakaretten inceleme başlatıldı. İmamoğlu’nun Yazıcı için kullandığı “O arkadaş” ifadesinin aşağılama… “Kötü söz sahibine ait” ifadesinin suça tahrik olduğu savunuluyor. İmamoğlu, “Arkadaş” dediği için yargılanan ilk kişi olabilir" şeklinde sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN