Yargıtay Başkanı açıkladı: İmamoğlu davası seçimden önce bitecek mi?

Yargıtay Başkanı açıkladı: İmamoğlu davası seçimden önce bitecek mi?

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK Üyelerine hakaret davası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Davanın seçimden önce bitme ihtimali sorularına yanıt veren İmamoğlu, "Seçimden önce mi gelir sonra mı, karar tamamen süreçte yer alan yargı mensuplarına ait" şeklinde yanıt verdi.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay'ın '2022 Yılı Değerlendirme Basın Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yargıtay Başkanı Akarca, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı aynı zamanda hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak verilen davanın seçimden önce tamamlanıp tamamlanmayacağı yönündeki soruya da yanıt verdi.

İBB Başkanı İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine,"Ahmak" demesine yanıt olarak "31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır" dediği için, YSK Üyelerine hakaretten 2 yıl 7 ay hapis cezası aldı.

Siyasi yasak da getiren ceza, yalnızca istinaf ve Yargıtay da bu kararı onarsa geçerli olacak.

Akarca, konu ile ilgili olarak, "Yargılama süreci devam ediyor. Daha istinaf sürecine gidecek. İstinaftan sonra verilen karar orada denetlenecek” şeklinde konuştu.

6202918.jpgYargıtay Başkanı Mehmet Akarca

'SONRAKİ AŞAMAYI BİLMİYORUZ'

Akarca, seçim sorularının aksine, davanın akıbeti ile ilgili sorulara da yanıt verdi. Başkan Akarca, "Yargılama süreci devam ediyor. Daha istinaf sürecine gidecek. İstinaftan sonra verilen karar orada denetlenecek. Sonraki aşamayı bilemiyoruz. Belki buraya hiç gelmeyecek. Gelirse bile önce Başsavcılık inceleyecek.

Tebliğname hazırlayıp daireye yollayacak. Sonra daire gün verecek iş yüküne göre. Seçimden önce mi gelir sonra mı, karar tamamen süreçte yer alan yargı mensuplarına ait" şeklinde cümlelerini noktaladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN