İmamoğlu'dan Kanal İstanbul tepkisi: Gündemde yok diyorlar, gizli gizli ihale yapıyorlar

İmamoğlu'dan Kanal İstanbul tepkisi: Gündemde yok diyorlar, gizli gizli ihale yapıyorlar

Kanal İstanbul Projesi kapsamında, Emlak Konut ve Türk Hava Yolları'nın yüzde 50'şer hisse ile ortak olduğu bir ihale gerçekleştirildiği öğrenildi. İBB Başkanı İmamoğlu, Beykoz'daki mitingde iktidarın Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu proje için, "Gündemde yok diyorlar, gizli gizli ihale yapıyorlar. Kanal İstanbul asla yapılmayacak." diye konuştu.

Kanal İstanbul Projesi kapsamında, Emlak Konut ve Türk Hava Yolları'nın yüzde 50'şer hisse ile ortak olduğu bir ihale gerçekleştirildiği ortaya çıktı. İBB eski Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe'nin aktardığına göre, ihale ile Kanal İstanbul bölgesinde toplam 3,3 milyar lira değerinde bir konut ve ticaret projesi hayata geçirilecek ve bu proje kapsamında 14 bin konut inşa edileceği öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Beykoz'da ortak mitingde açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, iktidarın üzerinde durduğu Kanal İstanbul projesine ilişkin "Gündemde yok diyorlar, gizli gizli ihale yapıyorlar. Kanal İstanbul asla yapılmayacak" dedi.

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Beykoz'a kent lokantası yapacağız. 200 lirayı 14 sene önce bu hükumet çıkardı. 14 sene önce, 130 dolar yapıyordu. Şu anda 6.5 dolar yapıyor. 130 dolar nere, 6.5 dolar nere?

Değer kaybı yüzde 1200'den fazla. 200 lira ilk çıktığında 500 ekmek alabiliyordu. Şimdi 50 ekmek alabiliyor. İşte biz bu yüzden İstanbul'da sosyal yardımları 6 kat arttırdık.

Yeni dönemde öğrenci yurt kapasitesini 15 bine çıkaracağız. 1 yıl içerisinde Anadolu Hisarı-Kavacık metro hattı açılacak.

'KANAL İSTANBUL ASLA YAPILMAYACAK'

Gündemde yok diyorlar, gizli gizli ihale yapıyorlar. Kanal İstanbul asla yapılmayacak.

Hak yemem, kimsenin hakkını da yedirmem. Biz İstanbul'da insanları bir kez bile aldatacağıma on tane yüz tane seçim kaybederim. Ama bunlar yalanı dolanı, iftirayı işin içine katarlar."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN