İmamoğlu'na ilk davet: 'Vallahi teşekkür ediyorum' diyerek duyurdu

İmamoğlu'na ilk davet: 'Vallahi teşekkür ediyorum' diyerek duyurdu

İBB Başkanı İmamoğlu, katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklamada, Ulaştırma Bakanlığı tarafından düzenlenen Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemlerinin açılış törenine davet edilmesinin kendisi için bir ilk olduğunu belirtti. İmamoğlu, "Parasını İBB’nin ödediği metro açılışlarına bile davet edilmedim. Ben bu şikayeti yaptım ya… İlk kez Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına Ulaştırma Bakanı tarafından davet edildim. Teşekkür ediyorum, vallahi teşekkür ediyorum" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe Halk Buluşması'nda yaptığı konuşmada, ilk kez Ulaştırma Bakanlığı tarafından davet edilerek Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemlerin açılış törenine katılacağını belirtti. İmamoğlu, bu davetin kendisi için anlamlı olduğunu vurgulayarak, bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

'PARASINI İBB’NİN ÖDEDİĞİ METRO AÇILIŞLARINA BİLE DAVET EDİLMEDİM'

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "Ben ilçe belediye başkanıyken bir kez bile ilçemde İBB Başkanı’nı görmedim. Ben her ilçeye 15-20 defa gittim hem de seçilen belediye başkanını nereye gidiyorsam demokrasi gereği saygı gösterip davet ettim. Ben bu açılışlarda bir partinin törenini mi yapıyorum? Belediye millettin. Belki bir iki defa geldi belediye başkanı. Onun dışında gelmediler. Çünkü alışık değiller. Neredeyse görevim dolmak üzere hiç davet edilmedim biliyor musunuz? Parasını İBB’nin ödediği metro açılışlarına bile davet edilmedim. Ben bu şikayeti yaptım ya… İlk kez Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına Ulaştırma Bakanı tarafından davet edildim. Teşekkür ediyorum, vallahi teşekkür ediyorum" dedi.

'HİÇBİR ZAMAN DAVET EDİLMEDİM'

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde halk buluşmaları düzenleyen İmamoğlu, Sancaktepe'deki etkinlikte, şehrin farklı bölgelerindeki hizmetlerin önemine değindi. Kendisinin daha önce Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevini yaptığı dönemde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı hiçbir zaman ilçede göremediğini ve davet edilmediğini belirtti. Ancak, İmamoğlu, bu durumu değiştirmeye çalıştığını ve her ilçeye eşit şekilde hizmet götürmeyi amaçladığını ifade etti.

8736648.jpg

'AÇILIŞA KATILACAĞIM'

İmamoğlu'nun açıklamalarına göre, İstanbul'da gerçekleştirilen törenlerde ve açılışlarda kendisinin hiç davet edilmediğini ifade etti. Ancak bu kez Ulaştırma Bakanlığı tarafından Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemlerinin açılışına davet edilmesi, İmamoğlu'nun görev süresi boyunca ilk defa bakanlık tarafından bir açılışa davet edilmesi anlamına geliyor. İmamoğlu, bu davetin önemli olduğunu ve pazartesi günü gerçekleşecek olan açılışa katılacağını söyledi.

İmamoğlu, açılışa katılma sebebini, İstanbul'da geleneksel alışkanlıkları değiştirmek ve makamın milletin olduğunu vurgulamak olarak açıkladı. Belediye başkanının, ilçe sakinlerinin temsilcisi olduğunu ve herkesin eşit şekilde hizmet almayı hak ettiğini dile getirdi. Bu nedenle, bakanlık ve belediyenin birbirine eşit olduğunu ve birbirlerine kardeşçe davranması gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN