İmamoğlu'ndan 'Başak Demirtaş' yorumu: DEM Parti’nin karar vereceği bir konu

İmamoğlu'ndan 'Başak Demirtaş' yorumu: DEM Parti’nin karar vereceği bir konu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başak Demirtaş'ın İstanbul adaylığına yeşil ışık yakmasıyla ilgili konuştu. Konuyla ilgili yorum yapmasının doğru olmadığını belirten İmamoğlu, "Bu konu DEM Parti’nin karar vereceği bir konu. Benim yorum yapmamı gerektirecek bir durum değil" ifadelerini kullandı. Öte yandan İmamoğlu, AK Parti'nin adayı Murat Kurum'un geçtiğimiz gün Kanal İstanbul ile ilgili söylediği sözlere ilişkin ise "Seçim kazanmak nelere muktedir, oy almak nelere muktedir" yorumunu yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yedikule Gençlik Spor Tesisi Açılış Töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Kobane Davası'ndan tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş'ın seçimlerde aday olacağı iddialarıyla ilgili gelen soruyu da yanıtladı.

İmamoğlu’nun konuyla ilgili yorumu şu şekilde:

“Bir başka partinin aday çıkartıp çıkartmayacağıyla ilgili, diğer bir adayın yorum yapması doğru değil. Dolayısıyla bu konu DEM Parti’nin karar vereceği bir konu. Benim yorum yapmamı gerektirecek bir durum değil.”

MURAT KURUM'UN 'KANAL İSTANBUL' SÖZLERİNE YANIT

AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum'un Kanal İstanbul Projesi ile ilgili "İstanbul'un gündeminde olmayan hiçbir şey bizim gündemimizde olmayacak" sözleri de sorulan İmamoğlu, esprili bir yanıt vererek, "Bak, bak, bak diye değerlendiriyorum" dedi.

İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Seçim kazanmak nelere muktedir, oy almak nelere muktedir. Hep milletin dediği olur, milletin gündeminde ne varsa o olur."

Kurum'un sözlerini yanıt veren İmamoğlu, "Milletin gücü, sandığın gücü bir anda iradenin kendinde olmadığı yöneticilerin bir anda sesini kısa biliyor. Dün söylediklerinin tersine söyleyebiliyor" diye konuştu.

KURUM NE DEMİŞTİ?

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Murat Kurum, Beşiktaş'ta esnaf ziyareti sırasında bir gazetecinin "Mega projelerden biri de Kanal İstanbul mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"İstanbul'un gündeminde olmayan hiçbir şey bizim gündemimizde olmayacak dedik. Bunu ifade ettik. İstanbul halkı neyi istiyorsa, neyi bekliyorsa biz de hep onların isteği ve dilekleri doğrultusunda çalışacağız ve bu beklentileri karşılayacak projeler yapacağız. Öncelik sıralaması olacak."

'DEVLETİN TELEVİZYONU İSTANBUL'DAN BAHSETMİYOR'

İmamoğlu, TRT'ye de tepki göstererek, "Avrupa'nın en büyük tesislerinin açılışını yapmamız halinde dahi devletin kanalı İstanbul'dan bahsetmezken, herhangi bir ilçe belediyesinin münazaralarını, hatta söyleşilerini yayınlayabiliyor" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN