İmamoğlu'ndan 'ikinci Erdoğan' benzetmesine tepki: Anlamış değilim, onun zıddıyım

İmamoğlu'ndan 'ikinci Erdoğan' benzetmesine tepki: Anlamış değilim, onun zıddıyım

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasette Erdoğan'a benzetilmesine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zıddı olduğunu söyleyen İmamoğlu, Çok uyumlu olduğumuzu düşünmüyorum. ‘İkinci Erdoğan’ derken neyi kastediyorlar bilmiyorum, anlamış değilim” dedi.

Parlamento muhabirleriyle İstanbul’da buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlı, aday olduğu İstanbul'da Meclis çoğunluğunu da alacakları söyledi. CHP’nin yönettiği 14 ilçeyi ‘sıkıntısız’ kazanacaklarını, buna 14 ilçe daha ekleyeceklerini söyleyen İmamoğlu, kendisine yönelik ikinci Erdoğan benzetmelerine ise "Çok taban tabana zıt bir durum. Hayatımda hiçbir zaman mış gibi yapmadım. Çok uyumlu olduğumuzu düşünmüyorum. ‘İkinci Erdoğan’ derken neyi kastediyorlar bilmiyorum, anlamış değilim” sözleriyle tepki gösterdi.

Artİstanbul Feshane’de Parlamento Muhabirleri ile buluşan İmamoğlu, Sözcü'den Başak Kaya'nın aktardığına göre İstanbul seçimleriyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Belediye meclis çoğunluğunu kazabileceğimize inanıyorum. İstanbul’da CHP’nin yönettiği 14 belediyemizin hiç birinde sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum. Artı 14 belediyede de sıkı bir yarış görüyorum. 14+14 gibi bir parametreyi görüyorum. Diğerlerinde de ‘ihtimal yoktur’ demiyorum. Çok uç uca bir pozisyondayız.”

ERDOĞAN’A BENZETİLMEYİ ANLAMIYORUM ONUN ZIDDIYIM

Ekrem İmamoğlu, siyaseten ikinci Erdoğan olarak tanımlanmasına karşı çıkarak, “Bu nedir Erdoğan potansiyeli? Anlamış değilim. Ben hayatım boyunca demokrat olma, 2019’da bile gelmiş geçmiş en demokrat belediye başkanı olacağım iddiasını ortaya koyan ve vurgulayan birisiyim. Şeffaflığı vurgulayan biriyim. CHP’de siyaset yapan birisiyim. Çok taban tabana zıt bir durum. Hayatımda hiçbir zaman mış gibi yapmadım. Çok uyumlu olduğumuzu düşünmüyorum. ‘İkinci Erdoğan’ derken neyi kastediyorlar bilmiyorum, anlamış değilim” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN