İmamoğlu'ndan 'İstanbul' vurgusu: Ne mutlu gönülleri fethetmek isteyenlere

İmamoğlu'ndan 'İstanbul' vurgusu: Ne mutlu gönülleri fethetmek isteyenlere

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün İstanbul'un fethinin üzerinden 570 yıl geçmesinin ardından yıl dönümünü andı. Sosyal medyadan paylaştığı mesajda ise Fatih Sultan Mehmet Han’ın türbesini ziyaret ettiğini gösterdi.

Bir çağı kapatıp bir çağı açan İstanbul'un Fethi her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Mayıs'ta tüm yurtta anıldı. 29 Mayıs 1453 yılında fethedilen İstanbul yıllar boyunca Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmış, Orta Çağ'ı kapatıp Yeni Çağ'ı açtı.

indnsdf.jpg

TAM 570 YIL GEÇTİ

Bu sene fethin 569. yılı anıldı. Fatih Sultan Mehmet'in 53 günlük kuşatması 29 Mayıs 1453 tarihinde son bulmasından ve Doğu Roma İmparatorluğu'nun yıkılmasından bu yana tam 570 yıl geçti. İmamoğlu bu akşam 19.30'da Maltepe'de olacağına dair ve İstanbul'un Fethi'ne vurgu yapacağını belirtmişti.

imammd.jpg

'AZİZ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA ETTİK'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide Fatih Sultan Mehmet'e atıfta bulundu. İmamoğlu, "Ne mutlu gönülleri fethetmek isteyenlere. İstanbul'u bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han’ın türbesini ziyaret edip şehrimizin, ülkemizin bağımsızlığı için mücadele eden tüm kahramanlarımız ve aziz şehitlerimiz için dua ettik." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN