İmamoğlu'ndan Kaftancıoğlu açıklaması: Kararın altında İstanbul'un kaybedilmesi var

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun aldığı üç cezayı onamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Kararın altında, İstanbul'un kaybedilmesiyle başlayan ve her gün hukuksuz müdahalelerle devam eden anlayışın bir sonucudur" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının onanmasına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kararı verenlerin bir avuç insan olduğunu söyleyen İmamoğlu, "Bugün verilen kararın altında, İstanbul'un kaybedilmesiyle başlayan ve her gün hukuksuz müdahalelerle devam eden anlayışın bir sonucudur" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu şöyle konuştu:

"Kararı veren bir avuç insan. Biz hukukun içinde çok dürüst ve hukukun gereğini yapan, yapmak isteyen yargıçların olduğunu da biliyoruz. Dilerim bu iş sona erer. Kıymetli yol arkadaşım Kaftancıoğlu'nun da ilkeler doğrultusunda siyasi mücadelesini yapıyor. Bugünkü karar, İstanbul'un kaybedilmesiyle başlayan ve her gün hukuksuz müdahalelerle devam eden bir anlayışın sonucudur.

YAPILACAK MİTİNG VE MÜCADELE EN ÜSTÜN MÜCADELE BİÇİMİ OLACAKTIR

Genel Başkanımız 21 Mayıs'ta halkla buluşmayı Bursa yerine İstanbul'da yapma kararı aldı. Başta Sayın Genel Başkanımızın, hak hukuk adaletin simgesi haline gelmiş Genel Başkanımızın, CHP'nin ve bizlerin yol yürüyüşünün tek amacı bu ülkede eşitliğin, özgürlüğün tesis edilmesidir. Yapılacak miting ve mücadele, en üstün mücadele biçimi olacaktır. Biz başarıya ulaşacağımıza dünden daha fazla inanıyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN