Siyasilerden Kaftancıoğlu'na destek: Korkmayacağız, sinmeyeceğiz

Siyasilerden Kaftancıoğlu'na destek: Korkmayacağız, sinmeyeceğiz

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı cezaların onanmasına ve getirilen siyasi yasak uygulamasına siyasilerden tepki geldi. CHP'li vekiller Kaftancıoğlu'na 'Korkmayacağız, sinmeyeceğiz' mesajı gönderdi.

Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında kararını açıkladı. Yargıtay'ın kararına göre, Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı ceza onanırken yargılandığı 2 dava ise düşürüldü. Kaftancıoğlu'nun cezası onanan 3 davada aldığı cezaların toplamının ise 4 yıl 11 ay olduğu belirtildi. Twitter'dan söz konusu karara tepki yağdı.

"HİÇBİR CHP’Lİ KORKMAYACAK, YILMAYACAK"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç: ''İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu'na verilen ceza ne hukuki ne de vicdanidir, tamamen siyasidir. Bu başta muhalifler olmak üzere halka gözdağı vermeye yönelik bir karardır. Ama şunu kimse unutmasın hiçbir CHP’li korkmayacak, yılmayacak, sinmeyecek…''

"KÖTÜLÜK DÜZENİ SON BULACAK"

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: "Bu hukuksuz, kötülük düzeni son bulacak! Yanındayız başkanım."

"İSTANBUL SEÇİMİNİN RÖVANŞINI ALMAYA ÇALIŞIYORLAR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı: "Saray talimat verdi, yargı topuk selamıyla uyguladı. İstanbul seçiminin rövanşını almaya çalışıyorlar. Birlikte kazandık, birlikte mücadele edeceğiz!"

"SİYASETEN YENEMEDİĞİNİ MASA BAŞINDA CEZALANDIRMA OPERASYONU"

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: "Bu karar hukuksuzdur. Siyaseten yenemediğini masa başında cezalandırma operasyonudur. Tüm kadrolarımızla İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu'nun yanındayız"

"VERİLEN KARARIN HUKUKLA İLGİSİ YOK"

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: ''İstanbul İl Başkanımız @Canan_Kaftanci hakkında verilen kararın hukukla ilgisi olmadığını 83 milyon biliyor. İktidarın yargıyı araçsallaştırmasına yeni bir örnektir. Ne yapsalar boş. Adalet mücadelesi dalga dalga büyüyecek, AKP gidecek Türkiye’ye adalet ve özgürlük gelecek! Bu mücadelede CHP ailesi olarak dostlarımız ve milletimizle tek yürek ilerlemeye devam edeceğiz. Adaleti yok eden, ekonomiyi batıran, halkın sırtında kambur olan AKP rejimi sandıkta yenilecek, Türkiye kazanacak.''

"SENİ TESLİM ETMEYECEĞİZ"

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Türkiye’de yargı tüm kurumlarıyla iflas etmiştir! Bizler seni bu adaletsiz düzene teslim etmeyeceğiz!

"KORKMUYORUZ, YILMAYACAĞIZ, SUSMAYACAĞIZ"

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi: ''İstanbul İl Başkanımız sayın Canan Kaftancıoğlu, saray tarafından susturulmak istenmektedir. Hukuku siyasetin sopası haline getirenler unutmasın ki, halktan büyük güç yoktur! Korkmuyoruz, yılmayacağız, susmayacağız!!''

"ADALET SİYASETİN ÜZERİNDE BİR TEHDİT VE CEZALANDIRMA ARACI HALİNE GETİRİLİYOR"

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı: Türkiye'de siyaset yasaklarla, sindirmeyle değil; ifade özgürlüğü ve tartışma kültürüyle gelişebilir. Devletin adalet mekanizması, siyasetin üzerinde bir tehdit ve cezalandırma aracı haline getiriliyor. Bu duruma karşı mevkidaşım Canan Kaftancıoğlu'nun yanındayım.

"VERİLEN HAKSIZ CEZAYA KARŞI DEMOKRATİK SİYASETİ SAVUNACAĞIZ"

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu: "Demokratik siyaseti susturmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Sayın Canan Kaftancıoğlu’na verilen haksız cezaya karşı demokratik siyaseti savunacağız. Az kaldı, bu zorbalıklara son verecek, hukuk devletini tesis edeceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN