İmamoğlu'ndan Kurum'a ÇED raporu tepkisi: İnsanları yanıltıyorlar

İmamoğlu'ndan Kurum'a ÇED raporu tepkisi: İnsanları yanıltıyorlar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum'un Erzincan felaketiyle ilgili "sorumluluğumuz yok" açıklamasına tepki gösterdi. İmamoğlu, "ÇED raporunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verir. Burada bile insanları yanıltıyorlar" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti'nin İstanbul adayı ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Erzincan'daki çevre felaketine ilişkin "sorumluluğumuz yok" açıklamasına tepki gösterdi. İmamoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ÇED raporları konusunda merkezi bir rol oynadığını belirterek, "ÇED raporunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verir. Burada bile insanları yanıltıyorlar." ifadelerini kullandı.

''U' DÖNÜŞLERİNE ALIŞKINIZ'

CHP'nin Beykoz Belediye Başkan adayı Alaattin Köseler ile birlikte Beykoz Çubuklu silolarında incelemelerde bulunan İmamoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul projesi ve Cumhurbaşkanı'nın Mısır ziyareti üzerinden "U" dönüşleri eleştirisinde bulunan İmamoğlu, "Bu 'U' dönüşlerine alışkınız. Ama biz, memleketimizin aleyhine yapılması muhtemel bu tür tavır ve davranışları sergileyecek insanlara 'U' dönüşü şansını bile vermeyeceğiz." dedi.

İstanbul'un çeşitli noktalarında atıl durumda bırakılan kamu arazilerine dikkat çeken İmamoğlu, "İstanbul'un hemen sahillerine bakın, koca koca yapıları, binaları kamu arazilerine nasıl dizildiğini görürsünüz." diyerek, İstanbul'un geleceğine yönelik endişelerini dile getirdi.

'KURUM'UN AKLI İSTANBUL'DA DEĞİL'

Atatürk Havalimanı millet bahçesi ihalesinin iptali ve İstanbul'un yeşil alanlarının geleceği hakkında da konuşan İmamoğlu, "Gerçekten aklı İstanbul'da değil." diyerek Murat Kurum'un açıklamalarına tepki gösterdi. İmamoğlu, İstanbul'a kazandırılan yeşil alanlar ve kent ormanlarına vurgu yaparak, şehrin doğal dokusunun korunmasının önemine işaret etti.

Çevre ve şehircilik politikaları üzerinden yürütülen tartışmaların, İstanbul'un sadece fiziksel yapısını değil, aynı zamanda kentsel yaşam kalitesini de doğrudan etkilediğine dikkat çeken İmamoğlu, seçim sürecinde bu konuların önemli bir yer tutacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN