İmamoğlu'ndan yaptırdığı camiye imam atamayan müftüye tepki: Vallahi gider namazı ben kıldırırım

İBB Başkanı İmamoğlu, Beylikdüzü'nde yaptırdığı caminin eksiklerini kontrol ettirmek istediğinde, müftünün imam görevlendirmek istemediğini öğrendiğini söyledi. Bu duruma tepki gösteren İmamoğlu, "Cami'nin eksiklerini kontrol ettirdim. Arkadaşlarım geldi, ne deseler iyi. 'Başkanım, gittik, her şey tamam ama müftü görevlendirmek istemiyormuş, imam yok.' dedim. Valla ben gider kıldırırım. Ben o işi yaparım." ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar'da gerçekleştirdiği halk buluşmasında, kentsel ve sosyal projelerden siyasi rakiplere yönelik eleştirilere kadar bir dizi konuya değindi. İmamoğlu, özellikle Beylikdüzü'nde yapımını bitirdiği cami ile ilgili yaşadığı engellere ve bu engelleri oluşturan müftülük makamına sert tepkisini dile getirdi. İmamoğlu, "Cami'nin eksiklerini kontrol ettirdim. Arkadaşlarım geldi, ne deseler iyi. 'Başkanım, gittik, her şey tamam ama müftü görevlendirmek istemiyormuş, imam yok.' dedim. Valla ben gider kıldırırım. Ben o işi yaparım." diyerek tepkisini gösterdi.

İmamoğlu'nun Avcılar ziyaretinde, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve CHP Avcılar Belediye Başkan adayı Utku Caner Çaykara da kendisine eşlik etti. İmamoğlu, Hançerli'ye, partili duruşu ve yoldaşlığı için teşekkür ederken, Hançerli'nin bu davranışını alkışladığını ve herkesi yakışanı yapmaya davet ettiğini belirtti.

Seçim otobüsü ile yapılan ilçe turu sırasında vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılaşan İmamoğlu, Firuzköy Trakya ve Rumeli Kültürünü Yaşatma Vakfı üyeleriyle de bir araya geldi. İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay ve diğer parti yetkilileri ile mülkiyet sorunu yaşayan yurttaşlara seslendi.

İmamoğlu'nun konuşmasında vurguladığı ana temalar arasında birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıktı. "Bizim meydanlarımızda o parti bu parti yok. Bizim meydanlarımızda sevgi var, saygı var, bizim meydanlarımızda kalbi güzel insanlar var" diyerek, siyasi ayrım gözetmeksizin herkesi kucaklayan bir anlayışı savunduğunu ifade etti.

MÜFTÜYE TEPKİ: SİZİN SİYASETİNİZ BATSIN

Beylikdüzü'nde yaptırdığı cami projesi ile ilgili engeller karşısında mücadele vurgusu yapan İmamoğlu, projenin Beylikdüzü Müftüsü tarafından engellenmeye çalışıldığını belirtti. İmamoğlu, caminin eksiklerini kontrol ettirmek istediğinde, müftünün imam görevlendirmek istemediğini öğrendiğini ve bu duruma sert tepki gösterdiğini söyledi. "Sizin siyasetiniz batsın" ifadeleriyle müftüye ve benzer tutum sergileyenlere seslenen İmamoğlu, inanç ve ibadet yerlerinin siyaset üstü olduğunu ve herkesin ibadet hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

MURAT KURUM'A KANAL İSTANBUL SORUSU

İmamoğlu, ayrıca siyasi rakibi Murat Kurum'a da eleştiriler yöneltti ve İstanbul'un gündemine dair konular üzerinden Kurum'a meydan okudu. Kanal İstanbul projesine değinen İmamoğlu, Kurum'dan projenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde olup olmadığına dair açıklama yapmasını talep etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, konuşmasında sosyal yardımlar ve kentsel dönüşüm projeleri gibi konulara da değinerek, İstanbul'un ve İstanbulluların refahı için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. İmamoğlu, Avcılar ve İstanbul genelinde yürütülen ve planlanan projelerle ilgili bilgiler vererek, halkın desteğiyle şehri daha yaşanabilir bir yer haline getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN