İmzalı belge ortaya çıktı: İliç'teki madene onay veren Murat Kurum

İmzalı belge ortaya çıktı: İliç'teki madene onay veren Murat Kurum

İliç'te 9 işçinin hayatını kaybettiği altın madeni için ‘ÇED olumlu’ kararına dönemin Çevre Bakanı Murat Kurum’un “Olur’ verdiği ortaya çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, belgeyi paylaşarak "Murat Kurum asli kusurludur. Kurum’un dokunulmazlığı önce komisyonda sonra Genel Kurul’da kaldırılarak yargılanmasının önü açılmalıdır" dedi.

Erzincan'ın İliç ilçesinde 3.5 ay önce meydana gelen ve 9 işçinin ölümüne neden olan heyelan faciasında madendeki “ÇED olumlu ve 2. Kapasite Artışı” iznini veren yetkilinin dönemin Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum olduğu ortaya çıktı.

1-007.jpgCHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz

Sözcü'nün haberine göre; CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Kurum imzalı belgeyi açıklayarak, “İktidarın maden faciası sonrası sır gibi sakladığı bir belge vardı. Bu belgeye ulaştık. ÇED olur kararını bizzat dönemin bakanı Murat Kurum vermiş, Bakan’ın ‘Olur’ imzalı belgesi ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

2.jpg

Yavuzyılmaz, belgeyle ilgili şunları söyledi:

“ÇED Olumlu Kararında Bakanın imzası var ve bu bakımdan dönemin Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’da asli kusurludur. Bu imza felaketin altına atılan imzadır. İliç Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan Bilirkişi Raporuna göre; ÇED Olumlu Kararı veren yetkililer asli kusurludur. Murat Kurum bu kararı ve imzası ile 9 madencinin şehit olduğu kazaya zemin hazırlamıştır. İliç Cumhuriyet Savcılığı Kurum hakkında fezleke hazırlamalı, bu fezleke Adalet Bakanlığı aracılığı ile TBMM’ye gönderilmeli ve Kurum’un dokunulmazlığı önce komisyonda sonra Genel Kurul’da kaldırılarak yargılanmasının önü açılmalıdır. 9 şehidin ruhu, Murat Kurum’u izlemektedir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN