İnanılmaz ama gerçek! Ölümsüz canlı bulundu… Karadeniz'i istila etmişlerdi

İnanılmaz ama gerçek! Ölümsüz canlı bulundu… Karadeniz'i istila etmişlerdi

Gözlerinize de kulaklarınıza da inanılmaz gelen bu şey gerçek! Dünyada ölümsüz canlı bulundu! Karadeniz'i istila etmişlerdi! O ölümsüz canlılar ölüm nedir bilmiyor...

Okyanuslarımızda yaşayan ilginç bir canlı, adeta ölümsüz bir denizanası olan Turritopsis, bilim dünyasında büyük ilgi uyandırıyor. Karadeniz'de meydana gelen denizanası popülasyonundaki büyük artış sonrası o ölümsüz canlılara merak salındı.

NORMAL DENİZANASI TÜRLERİ GİBİ HAYATLARINI SÜRDÜRÜYOR

olumsuz-denizanasi2.jpg

Evrim Ağacı İcra Kurulu Başkanı Dr. Mert Çağrı Bakırcı, bu ölümsüz denizanası türü hakkında bilgi verdiği bir video yayınladı. Bu videoda ölümsüz denizanası olarak adlandırılan Turritopsis dohrnii hakkında ilginç gerçeği gün yüzüne çıkardı.

Turritopsis dohrni, hemen hemen tüm okyanuslarda bulunan bir denizanası türü olarak karşımıza çıkıyor. Diğer birçok hidrozoan gibi hayatlarına planula adı verilen, serbestçe yüzebilen larvalar olarak başlıyor. Planula larvaları büyüdüğünde, kendilerini deniz tabanına sabitleyerek polip evresine geçerler. Bu polipler giderek büyür ve ardından kopan parçalar, medusa adı verilen yetişkin formlarına dönüşür. Diğer denizanaları gibi bu evrede kalırlar ve ölünceye kadar bu formda yaşarlar.

ÖLÜMSÜZ DENİZANASI KENDİ KOPYALARINI OLUŞTURUYOR

olumsuz-denizanasi1.jpg

Ancak Turritopsis dohrni, diğer denizanalarının aksine olağanüstü bir özellik sergiler. Çok yaşlandığında veya hastalandığında, polip evresine geri dönme yeteneğine sahiptir. Bu sayede kendi kopyalarını üretebilir. Her bir kopya, adeta sıfırdan başlamış gibi taze bir yaşamın kapılarını aralar.

"90 YAŞINDAKİ BİR İNSANIN KENDİNİ 10 YAŞINA GERİ DÖNDÜRMESİ GİBİ"

Bakırcı, bu denizanası türünün yaşamını, bir insanın yaşamıyla örnek vererek, "Bu, 90 yaşındaki bir insanın kendini 10 yaşına geri döndürüp kopyalarını yaratabilmesi gibi" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN