İnşaatta önce kafası, sonra gövdesi bulundu: Şoke eden manzara! Yetkililer apar topar bölgeye gitti

İnşaatta önce kafası, sonra gövdesi bulundu: Şoke eden manzara! Yetkililer apar topar bölgeye gitti

Otopark inşaatı çalışmaları sırasında işçiler, kazdıkları yerde şoke eden manzarayla karşılaştı. İşte detaylar...

Birleşik Krallık'taki bir otoparkta, 1800 yıllık Roma heykeli bulundu. Heykel, başkent Londra'nın kuzeyinde yer alan 16. yüzyıldan kalma Burghley House'un otopark kısmında yürütülen inşaat çalışmaları sırasında keşfedildi.

ÖNCE KAFASI, SONRA GÖVDESİ BULUNDU

Greg Crawley, otoparktaki inşaatta vinciyle topladığı kumları biriktirdiği yerde bir heykel kafası gördüğünü belirtti.

Yarısı kum birikintisinin içine gömülü olan heykeli bulan Greg Crawley, "Şoke oldum. Elime alıp bakınca heykelin kafası olduğunu anladım" dedi.

Öte yandan aynı otoparkın yakınında birkaç hafta sonra heykelin gövde kısmı da bulundu.

roma-heykeli-nerede-bulunur.jpg

"ŞU ANA KADARKİ EN İYİ KEŞFİM"

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Burghley House'un 5 Mart 2024'te paylaştığı açıklamaya göre olay, 2023 Nisan ayında yaşandı.

Heykelleri inceleyen uzmanlar, parçaların antik Roma döneminden kaldığını, 1 ila 2. yüzyıla ait olduğunu belirtti.

Greg Crawley, "Bunun mermerden yapılma bir Roma heykeli olduğunu öğrenince inanamadım. Bu kadar eski ve özel bir şey bulmuş olmak inanılmaz bir duygu, kesinlikle şimdiye kadarki en iyi keşfim" dedi.

HEYKELİN KONAĞIN DIŞINA NASIL GÖMÜLDÜĞÜ BİLİNMİYOR

Burghley House, Tudor Hanedanı'nın 5 hükümdarının sonuncusu olan I. Elizabeth'in başdanışmanı Sör William Cecil tarafından inşa ettirilmişti.

Heykelin, William Cecil'ın soyundan gelen 9. Exeter Kontu Brownlow Cecil'ın 1760'larda çıktığı İtalya seyahatinde satın alınmış olabileceği düşünülüyor. Fakat heykelin konağın dışına nasıl gömüldüğü gizemini koruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN