IP TV ve kaçak yayın izleyenlere kötü haber: 6 aydan 2 yıla kadar...

IP TV ve kaçak yayın izleyenlere kötü haber: 6 aydan 2 yıla kadar...

Uzmanlar, dizi, film veya maç izleme hizmeti sunan yasal platformların aksine kaçak yollarla içerik sunan mecraların varlığı konusunda vatandaşlara kritik önlem çağrılarında bulundu. Kaçak yayınların izlendiğinin belirlenmesi durumunda, kullanıcıların 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabileceği konusunda uyarıyorlar.

Ücretli dizi, film veya maç izleme hizmetlerinin pahalı aboneliklerine alternatif olarak düşük maliyetli ya da ücretsiz içerik sunan yasadışı platformlar, son zamanlarda popülerlik kazanıyor. Ancak bu platformların kullanımı, ülke ekonomisine ciddi zararlar verirken, hukuki açıdan da büyük riskler taşıyor.

SUÇ KAPSAMINDA SAYILIYOR

Avukat Müge Doğan, konuya ilişkin uyarılarda bulunarak, Ceza Kanunu'nda düzenlenen bir maddeye dikkat çekti. İnternet üzerinden yayın yapan şifreli veya şifresiz platformların illegal olarak kullanılması ve bu hizmeti sağlayan kişilerin, menfaat sağlayanlar olarak kabul edilerek Ceza Kanunu'nda suç kapsamında değerlendirildiğini ifade etti.

6 AYDAN 2 YILA KADAR HAPİS CEZASI VAR

TRT Haber'de yer alan habere göre; hukuki açıdan bakıldığında, bu tür platformları kullanan kişilerin adli bir soruşturmayla karşı karşıya kalabileceğini belirten Doğan, bu suçu işleyenlerin 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabileceğini vurguladı.

Ancak tehlike sadece kullanıcılar için bitmiyor. Doğan, ödemelerin çoğunlukla şahsi hesaplara yapıldığını ve bu durumun kullanıcıları terör ya da suç örgütleriyle ilişkilendirme riskini beraberinde getirdiğini dile getirdi. Dolayısıyla, bu tür ödemelerin izlenmesi ve hesap hareketlerinin incelenmesi durumunda kullanıcıların da yasal sorumluluk altında olabileceğini aktardı.

Uzmanlar, halkı bu konuda bilinçlendirmek ve yasadışı platformlardan uzak durmaları konusunda uyarıyor. Aksi takdirde, hukuki sorunlarla karşılaşmaktan kaçınılamayacağı vurgulanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN