İş dünyası da aynı dertten muzdarip: Schengen'de retler yüzde 20'yi aştı

İş dünyası da aynı dertten muzdarip: Schengen'de retler yüzde 20'yi aştı

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, son zamanlarda sektör temsilcilerinin Schengen vizesi alma sürecinde sorun yaşadığını ifade ederek, “Geçmiş dönemlerde çok rahatlıkla iki ila üç yıllık vize alınırken, şu anda çok daha kısa süreler için vize verildiğini görüyoruz” dedi. Avdagiç, bununla birlikte ret oranının yüzde 20'yi geçtiğini belirtti.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, son zamanlarda artan 'vize krizi' ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Avdagiç, sektör temsilcilerinin Schengen Vizesi alma sürecinde yaşadığı sıkıntıları anlattı. Bloomberg HT'ye açıklamalarda bulunan Avdagiç, vizeyi halletmek için toplam sürenin 10-12 haftayı bulduğunu belirtti.

İş dünyası olarak bu durumu uzun zamandır gündeme taşıdıklarını belirten Avdagiç, şöyle devam etti:

"Özellikle AB ülkelerinin vize süreçlerinde üç aşamalı bir sıkıntı yaşıyoruz. Bir tanesi randevu almak için 6-8 hafta beklemek durumumdasınız. Başvuru için bir klasör kadar bir evrak veriyorsunuz. Adeta istismar eden bir yaklaşımla, aşırı abartılı bir evrak paketiyle vize talebinde bulunuyoruz. Bunun değerlendirilmesi de 3 hafta sürüyor.

thumbs-b-c-3fcdd319ae2c45ef4352ee0b771a2bcc.jpgİTO Başkanı Şekib Avdagiç

'RET ORANLARI YÜZDE 20'Yİ GEÇTİ'

Buna bağlı olarak vize için geçen toplam süre 10-12 haftayı buluyor. Bunun sonunda ret oranları yüzde 20’leri geçti. Geçmiş dönemlerde çok rahatlıkla 2 ila 3 yıllık vize alınırken, şu anda çok daha kısa süreler için vize verildiğini görüyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN