İş kurmak isteyenlere müjde: 150 bin TL'ye kadar hibe desteği! İŞKUR başvuru sayfası açıldı

İş kurmak isteyenlere müjde: 150 bin TL'ye kadar hibe desteği! İŞKUR başvuru sayfası açıldı

Devlet, kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlara Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden hibe desteği veriyor. İŞKUR, yeni dönem hibe desteği başvurularını almaya başladı. İşte, engelli ve eski hükümlü hibe desteği başvuru sayfası...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kendi işini kurmak isteyen engelli girişimci adaylarına 150 bin TL, eski hükümlü girişimci adaylarına 110 bin TL'ye kadar hibe desteği başvurularının başlayacağını duyurdu.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"İŞKUR aracılığı ile engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın hayallerini gerçeğe dönüştürmek için çalışıyoruz. Kendi işini kurmak isteyen engelli girişimci adaylarına 150 bin liraya kadar, eski hükümlü girişimci adaylarına 110 bin liraya kadar hibe desteği veriyoruz. Başvurmak isteyen vatandaşlarımız detaylı bilgi için iskur.gov.tr adresinde 'duyurular' bölümünden başvuru rehberine erişebilir. Son başvuru tarihi 15 Aralık 2023."

İŞKUR ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜ HİBE DESTEĞİ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

2024/1. dönemine ilişkin engelli ve eski hükümlü proje başvuruları başladı.

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecek.

Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak.

Aşağıda yer alan Başvuru Rehberlerine göre hazırlanacak projeler kamu ve sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan Komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecek.

Desteklenecek projeler şöyle:

1) Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik hibe desteği projeleri:

a) 2024 Yılı 1. Dönem Engelli Hibe Desteği Proje Başvuru Rehberi

b) Engelli Hibe Desteği Projesi Başvuru Kılavuzu

Kendi işini kurmak isteyen engelliler proje başvurularını, 15 Aralık 2023 tarihi saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapmaları gerekmektedir. İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvuruları kabul edilmeyecektir.

2) Diğer Projeler:

a) Beş Proje Türü İçin Proje Başvuru Rehberi

b) Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler

c) Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler

d) Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler

e) Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler

f) Korumalı işyeri desteğine yönelik projeler

Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları projelerini hazırlayıp 15 Aralık 2023 tarihi mesai saati sona erene kadar bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize elden veya posta yoluyla teslim edebilirler.

Ayrıca kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığı'nın ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize iletmesi gerekli.

İŞKUR ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜ HİBE DESTEĞİ BAŞVURU SAYFASI

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN