İşçiler, emekliler zam aldı; memurlar çıldırdı! Memur-Sen'den yeni açıklama

İşçiler, emekliler zam aldı; memurlar çıldırdı! Memur-Sen'den yeni açıklama

2023 itibari ile en düşük emekli maaşı 7.500 liraya, en düşük kamu işçisinin maaşı 15 bin lira olmuştu. Toplu iş sözleşmesi çerçevesinde kamu işçilerine yapılan yüzde 45 zam sonrası Memur-Sen'den açıklama geldi. Seyyanen zam yolda...

Seçime yakın emekli maaşında iyileşme, EYT'nin yasallaşması ve kamu işçilerine yapılan yüzde 45'lik zam müjdesi milyonlarca çalışanı sevindirmişti. Memur-Sen'den ise çağrı geldi. Seyyanen zam duyurusu yapıldı.

para-001.jpg

MEMUR-SEN'DEN SEYYANEN ZAM UYARISI

Kamu işçilerine yapılan yüzde 45'lik zam sonrası en düşük kamu işçisi maaşı 15 bin lira olmuştu. Memur-Sen Yönetim Kurulu yazılı açıklama yaptı. Memurlar ve işçiler arasın makas açıldığını belirten Memur-Sen seyyanen zam uyarısında bulundu.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Memurlar ile işçiler arasında makas yılbaşı itibarıyla açılmış, kurumlarda çalışma barışı bozulmuş, bozulan bu yapının telafisi açısından zaman kaybedilmeden ve temmuz ayı beklenmeden seyyanen zam için gerekli düzenlemenin yapılması gerekmekte olup, mevcut durumunun sürdürülemez olduğu bilinmelidir. Memur-Sen olarak çalışma barışını bozan bu ücret adaletsizliğinin bir an önce düzeltilmesini tekraren yineliyoruz. Aksi durumun telafisi güç sonuçlara neden olacağı açıktır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN