IŞİD'in Musul Kadısı'ydı: Örgütün kilit ismi Esenyurt'ta yakalandı

IŞİD'in Musul Kadısı'ydı: Örgütün kilit ismi Esenyurt'ta yakalandı

İstanbul'da IŞİD terör örgütüne yönelik yapılan bir operasyonda örgütün Musul Kadısı J.A. yakalandı. Esenyurt'ta yakalanan teröristin çapraz sorguda çözüldüğü ve 2016 yılında örgütün Ninova Bölgesi Kadısı olduğunu itiraf ettiği ifade edildi.

Terör Örgütü IŞİD'e yönelik üç gün önce başlatılan kritik operasyonda İstanbul'da örgütle bağlantılı unsurların varlık gösterdiğine dair istihbarat alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ile Terörle Mücadele Müdürlüğü (TEM) birimleri, söz konusu şüphelileri yakın takibe alarak adım adım izledi.

Emniyet ekiplerince yapılan teknik ve fiziki takibin ardından 7 Haziran’da gerçekleştirilen zincirleme operasyonda 9 IŞİD mensubu gözaltına alındı.

KİLİT İSİM YAKALANDI

Yakalananlar arasında IŞİD'in yöneticilerinden birinin bulunduğu öğrenilirken, kilit ismin; örgütün Ninova (Musul) Bölgesi Kadısı J.A. olduğu anlaşıldı.

Türkiye’deki faaliyetleri güvenlik birimlerine sızan hücre sorumlusunun, Esenyurt’ta bir evde barındığı ve söz konusu adreste saklandığı anlaşılırken, çapraz sorguda çözüldüğü aktarıldı. Irak asıllı teröristin, hakkında yöneltilen suçlamaları kabul ederek IŞİD bünyesinde 2016 yılında örgütün Ninova (Musul) Bölgesi Kadısı olduğunu itiraf ettiği ifade edildi.

ÜLKEYE GİRİŞ TARİHİ BİLİNMİYOR

Ülkeye ne zaman giriş yaptığı araştırılan, gerçek ismiyle J.İ.A.A., örgüt içinde bilinen adıyla J.A.’nın, Haziran 2014’te Irak’ın ikinci büyük kenti olan Musul’daki işgale yön veren IŞİD'li Arap terörist savaşçılar arasında yer alıp almadığı ise henüz bilinmiyor.

Örgütten koptuğu düşünülen Irak asıllı teröristin, polisteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı ve hapse atıldığı bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN