Isırdığı kişiler vejetaryen oluyor, kızarıklıktan uyuyamıyor! 18 Haziran'dan sonra her yeri istila edecek

Isırdığı kişiler vejetaryen oluyor, kızarıklıktan uyuyamıyor! 18 Haziran'dan sonra her yeri istila edecek

Yaz aylarının kabusu kene, ısırdığı bir kişiyi et yiyemez hale getirdi. Vejetaryen olmak zorunda kalan adam, ilk günler kızarıklıktan uyuyamadı. 18 Haziran gününden sonra Türkiye'de hızla artması bekleniyor. İşte detaylar...

İngiltere'de yaşayan Craig Smith, kene ısırmasının ardından bir gece kızarıklarla içerisinde uyandı. Craig Smith'in vücudunda bir değişikliğe neden olan kene, adamın et yiyememesine sebep oldu.

Et yemeklerinin artık onun 'düşmanı' olduğunu belirten 62 yaşındaki adam; biftek, domuz eti ve hatta süt ürünleri yiyemediğini söyledi.

kene-isirmasinda-ne-yapilir.jpg

EVLİLİĞİ BİLE ZARAR GÖRDÜ

TV100'den Barış Yahya Çinçin'in NJ.com sitesinden derlediği habere göre, Craig Smith, "Her şeyi tersine çevirdi, hayatımı tamamen alt üst etti" dedi.

Mecburen vejetaryen olan adam, evliliğinin mahvolduğunu söyledi. Craig Smith'in kırmızı et alerjisine, ette bulunan bir şeker molekülüne karşı bir bağışıklık tepkisini tetikleyen, potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bir alerji olan alfa-gal sendromunun neden olduğu ortaya çıktı.

Alfa-gal sendromu, adını sırtındaki ayırt edici noktadan alan istilacı bir kan emici türü olan yalnız yıldız kenenin tükürüğü yoluyla yayılıyor.

Alfa-gal sendromu belirtileri, et veya süt ürünleri yedikten 2 ile 6 saat sonra ortaya çıkıyor ve nefes almada zorluk, yüz şişmesi, kurdeşen ve en ciddisi, sadece bir enjeksiyon ve hastaneye gitmekle tedavi edilebilen anafilaksi içeriyor.

kene-isirirsa-oldurur-mu.jpg

TÜRKİYE'DE DE ORTAYA ÇIKACAK

Türkiye'de de yavaş yavaş görülmeye başlayan kenelerin, 18 Haziran 2023 günü beklenen yağmurdan sonra yurt genelinde görülmeye başlaması bekleniyor.

Kenelerin ısırdığı insanların vücudunda kızarıklık oluşuyor. Bu kızarıklık insanları geceleri uyutmayacak kadar güçlü olabiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN