İsrail'den gelen görüntüler şoke etti! Tankların sonu geldi: Yeni dönem yaklaşıyor

İsrail'den gelen görüntüler şoke etti! Tankların sonu geldi: Yeni dönem yaklaşıyor

İsrail ve Filistin arasındaki çatışma sürerken İsrail’den gelen görüntüler görenleri şaşkına çevirdi. Orduların önemli araçlarından biri olan tankların sonu mu geliyor? Dünya genelinde ordular tanklar konusunda yeni bir döneme yaklaşıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Doğrudan ateş gücü kullanımıyla düşman kuvvetlere saldırmak için üretilen ve orduların önemli savaş araçlarından biri olan tanklar, son dönemde etkin rol oynayamıyor. Özellikle de Ukrayna-Rusya savaşı ve İsrail-Filistin çatışmalarında görülen durum tanklı eski teknolojiden ötürü modern savaş koşulları karşısında işlevsiz hale geldiğini gösteriyor.

yeni-proje-16-002.jpg

MODERN SAVAŞ KOŞULLARINDA TANKLAR

Dünyanın iki sıcak çatışma bölgesinden gelen son görüntüler, tankların savaş alanındaki etkinliğini sorgulatıyor. Bir zamanlar savaşın en güçlü unsurlarından olan tanklar, Ukrayna-Rusya savaşı ve İsrail-Filistin çatışmalarında beklenen performansı sergileyemedi. Eski teknolojiye sahip tanklar modern savaş koşullarında yetersiz kalırken, İsrail'in gelişmiş Merkava tankları da kolay hedef oldu.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısında kilometrelerce uzunluktaki tank kolonileri, lojistik eksiklikler nedeniyle ilk günlerde etkisiz kaldı. Ukrayna'nın dron kullanımı, Rus tanklarını ciddi şekilde zorladı. İsrail'de ise Merkava tankları, gelişmiş koruma sistemlerine rağmen düşman saldırılarına maruz kaldı.

yeni-proje-17-003.jpg

AKKOR SİSTEMİ ÖNE ÇIKIYOR

Bu gelişmeler, tankların mevcut doktrin ve teknolojilerle savaş alanında etkinliğinin azaldığını gösteriyor. Yeni bir yol haritası gerektiren bu durum, aktif koruma sistemleri ve dron savar teknolojilerinin önemini artırıyor. Türkiye'nin Altay tankını korumak için geliştirdiği, AKKOR gibi yerli aktif koruma sistemleri, bu yeni dönemin öne çıkan çözümleri arasında yer alıyor.

Tankların savaş alanındaki rolü değişiyor; yeni teknolojilerle donatılmış, dronlara ve modern tehditlere karşı dayanıklı tanklar ön plana çıkıyor. Bu dönüşüm, tankların gelecekteki savaşlarda nasıl bir rol oynayacağına dair önemli ipuçları sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN